END OF THE WEEK SPECIAL
VRIJDAG
ARTISJOK I WEEKMENU
KABELJAUWBURGERS
MET WATERKERSPUREE
& FRISSE REMOULADE
4
40 min.
gemiddeld
VOOR DE REMOULADE
• 100 g mayonaise
• 2 eetlepels uitgelekte,
fijngesneden kappertjes
• 1 grote augurk,
fijngesneden
• 1 rode ui, fijngesneden
VOOR DE WATERKERSPUREE
• 1 kilo bintjes
• zout
• een bosje waterkers
• ± 2,5 dl volle melk
VOOR DE KABELJAUWBURGERS
• ± 800 g kabeljauwfilet (of
andere witte vis zonder
graten)
• 150 ml zure room
• 1 citroen, geraspte schil
• 1 ei
• 80 g bloem
•
•
•
een handje bieslook,
fijngesneden
een paar takjes verse
dragon, fijngesneden
2 theelepels mosterd
½ citroen, sap
•
•
•
een klont boter
peper en zout
nootmuskaat
•
•
•
een snuifje zout
zwarte peper van de molen
een handje fijngesneden
dille
1 eetlepel uitgelekte
kappertjes, fijngesneden
een klontje boter
•
•
•
1. Maak de remoulade: meng alle ingrediënten. Zet koud.
2. Maak de waterkerspuree: schil de bintjes en kook ze gaar in
lichtgezouten water.
3. Breng intussen in een andere pot een liter water met wat zout
aan de kook. Voeg de waterkers toe en laat 30 seconden garen.
Giet af, maar bewaar een eetlepel kookwater. Doe de waterkers
in de blender (of gebruik een staafmixer) met het kookwater en
pureer fijn. Giet de aardappelen af en doe ze weer in de pot. Voeg
de melk, de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Pureer met
de pureestamper. Voeg de gepureerde waterkers toe en meng
goed.
4. Maak de kabeljauwburgers: doe alle ingrediënten voor de
kabeljauwburgers (behalve de dille en de kappertjes) in de
keukenrobot en vermaal kort tot je een egale, maar niet te fijn
gemalen massa hebt. Voeg de dille en de kappertjes toe. Kneed
tot 8 burgers. Verhit een klontje boter in de pan en bak de
burgers 4 à 5 minuten per kant.
5. Serveer met de puree en de remoulade.
MAART - APRIL - MEI 2022 I 65