Alvo folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 16 *

thumbnail - Alvo-aanbieding -  producten in de aanbieding - knoflook, wortels, citroen, druiven, limoen, yoghurt, griekse yoghurt, suiker, harissa, rozemarijn, tahin, BBQ, olijfolie, citroensap, witte wijn, wijn. Pagina 16.
16 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
UITPROBEREN 10. Kruidenkwast EEN LEUK IDEE ALS JE EEN KRUIDENTUIN HEBT: ZELF EEN KRUIDENKWAST MAKEN OM JE VLEES, VIS, GEVOGELTE OF GROENTEN MET OLIE IN TE SMEREN TIJDENS HET GRILLEN. Verfijnde hapjes 12. Heb je geen zin in grote stukken vlees met overdadig veel sausjes? Een barbecue kan ook ‘fancy’: met delicate lichte hapjes. Snij een paar grote takken van je rozemarijn-, salie- en tijmstruik (of koop enkele potjes kruiden in jouw Alvo-supermarkt). Bind deze vast tot een ‘bloementuil’ met raffia, keukentouw of ijzerdraad. Dep met het uiteinde in een kommetje olijfolie dat je eventueel met geperste knoflook en citroenschil op smaak hebt gebracht en wrijf over alles wat aan het grillen is. Deze kruidenkwast geeft een heerlijk fris aroma aan alle gerechten. 11. Glaasje rosé erbij LIBANESE GEGRILDE WORTELS Een glas gekoelde rosé: geen drank roept zo duidelijk ‘zomer’! 4 MAAR WAT IS ROSÉ EIGENLIJK? EN HOE KIES JE DE LEKKERSTE? Voor alle duidelijkheid en om ieder misverstand uit de wereld te helpen: rosé is géén mengeling van rode en witte wijn. Het is wijn van rode druiven. Zodra de druiven geperst zijn, worden de schillen echter sneller dan gebruikelijk verwijderd, zodat de kleur licht blijft. Dat heeft ook een invloed op de smaak. Roséwijn is over het algemeen kruidig en vrij strak, zeker als je een wijn kiest uit de Provence, traditioneel de streek waar de meeste roséwijnen gemaakt worden. Daarnaast zie je ook verschillende kleuren in de fles. Hoe lichter de kleur, hoe strakker en droger de wijn. Hoe donkerder, hoe zoeter en fruitiger. De donkere roséwijnen komen vaak uit iets warmere streken, de druiven bevatten daardoor meer suiker. 16 • • • • • • • • • • 20 min. makkelijk 1 bosje jonge wortels met loof enkele eetlepels olijfolie 2 eetlepels honing 1 theelepel harissa 1 potje Griekse yoghurt 2 eetlepels tahin ½ citroen, sap peper en zout een handje grofgesneden pistachenoten 1 limoen, geraspte schil 1. Verwijder het loof tot 2 cm boven elke wortel. Was de wortels en dep ze droog, maar schil ze niet. Doe de wortels in een kom en meng met olijfolie, honing en harissa. Gril ze vervolgens mooi goudbruin op de barbecue. 2. Meng de Griekse yoghurt met de tahin, citroensap, peper en zout. 3. Leg de wortels op een schaal en bedruppel met het yoghurtmengsel. 4. Werk af met de pistachenoten en de geraspte limoenschil.

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders