ARTISJOK I BBQ
REUZENGARNALEN
MET HONING EN
KNOFLOOK
4
•
•
•
•
•
•
30 min.
makkelijk
50 g roomboter
4 teentjes fijngesneden knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels vloeibare honing
± 24 scampi’s of tijgergarnalen, gepeld
en ontdarmd
een bosje bladpeterselie, fijngesneden
1. Zet een aluminium schaaltje of een
gietijzeren, vuurvaste pan op het rooster
van de barbecue. Smelt hierin de boter
en voeg meteen de knoflook toe. Laat
kort garen. Voeg dan de sojasaus en
de honing toe. Meng goed en zet
even apart, weg van het vuur.
2. Gril de scampi’s op de barbecue,
tot ze net gaar zijn.
3. Zet de pan terug op het rooster
en voeg de scampi’s toe. Roer goed,
totdat elke scampi bedekt is met
een boterig laagje.
4. Werk af met de peterselie.
GROENE ASPERGES
IN PANCETTA EN
ROZEMARIJN
4
•
•
•
•
25 min.
makkelijk
500 g groene asperges
olijfolie
een bosje verse rozemarijn
100 g pancetta, in reepjes
1. Halveer de asperges en wentel ze door de
olijfolie.
2. Snij de takjes rozemarijn, zodat ze even lang
zijn als de asperges.
3. Wikkel elk stukje asperge in een reepje
pancetta en maak rolletjes.
4. Wikkel deze rolletjes aan spiesjes,
afgewisseld met takjes rozemarijn die
je ertussen klemt. Gaar kort op de
barbecue.
JUNI - JULI - AUGUSTUS 2022 I 17