13.
Kindermenu
Een barbecue is het ideale familiefeest: de
volwassenen genieten van een drankje, de kinderen
spelen in de tuin. Het is geen slecht idee om de
kleintjes als eerste te laten eten. Als je begint met
bakken, leg dan niet alleen de côte à l’os, die
minstens een half uur nodig heeft, op
de grill, maar ook enkele worstjes
en satéstokjes die bij alle
kinderen in de smaak
vallen.
STICKY
KIPPENSPIESJES
•
•
4
2 kippenboutfilets
4 eetlepels tomatenketchup
1. Snij de kippenboutfilets in reepjes en
marineer deze een half uur in de ketchup.
2. Rijg aan stokjes en gril ze op de barbecue.
CROQUEROLLETJES
•
•
•
•
4
4 sneetjes witbrood
boter
4 sneetjes kaas
4 plakjes ham
1. Rol het witbrood volledig plat met een deegroller. Bestrijk met boter en draai om. Leg op
elke niet-beboterde kant een sneetje kaas en
een sneetje ham.
2. Rol op tot je vier rolletjes hebt. Klem ze eventueel tussen een rooster, zoals de worstjes.
3. Gril op de barbecue.
ANANASDONUTS
•
•
4 dikke plakken verse ananas (of uit blik)
8 plakjes dun ontbijtspek
1. Wikkel elke plak ananas in ontbijtspek.
2. Klem eventueel tussen een rooster.
Gril op de barbecue.
18
4