Alvo folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 20 *

thumbnail - Alvo-aanbieding -  producten in de aanbieding - steak, knoflook, grof zeezout, rozemarijn, teentjes, BBQ, arachideolie, keukenpapier, keukenrollen. Pagina 20.
20 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Een indrukwekkende 15. CÔTE À L’OS CÔTE À L’OS 4 • • • • • • 20 >1u gemiddeld 1 côte à l’os van ± 600 g arachideolie enkele takjes rozemarijn 4 teentjes geplette knoflook 1 eetlepel zwarte peperbolletjes, geplet in een vijzel 1 eetlepel grof zeezout Als het ultieme stukje vlees op de barbecue een super-de-luxe steak mag zijn, dan kiezen we resoluut voor een côte à l’os. Dit vlees komt van het rugstuk van het rund en het stukje rib dat eraan vastzit, zorgt dat het zo lekker sappig is. Het vraagt aandacht en tijd om dit heerlijke stuk vlees tot in de perfectie te bakken. 1. Haal het vlees uit de koelkast en dep het goed droog met keukenpapier. Bestrijk alle kanten lichtjes met arachideolie. 2. Snij de rozemarijn fijn. Wrijf de steak goed in met rozemarijn en knoflook. Dek af en laat een uurtje staan op kamertemperatuur. Verwijder de rozemarijn en knoflook. Wrijf het vlees in met peper en zout. 3. Zorg dat de barbecue goed heet is en gril aan beide zijden meteen dicht. Laat nu op de koude zone een half uur heel zachtjes verder garen. Check met een kernthermometer of de gewenste kerntemperatuur is bereikt (zie tip 16). Laat het vlees het liefst 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt, anders lopen alle sappen uit het vlees. 4. Snij in mooie dunne plakjes en verwijder het bot. 5. Schik op een schaal en serveer.

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders