Alvo folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 59 *

thumbnail - Alvo-aanbieding -  producten in de aanbieding - rolletjes, tortillas, brood, knoflook, komkommer, rode ui, tomaten, uien, avocado, ovenschotel, kaas, geraspte kaas, yoghurt, griekse yoghurt, tomatensaus, koriander, olijfolie. Pagina 59.
59 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I WEEKMENU Door het kleine formaat zijn minitortilla’s makkelijk vast te houden en perfect voor tex-mex of Mexicaanse gerechten. TORTILLA: PLAT BROOD UIT MEXICO Letterlijk betekent tortilla ‘klein cakeje’, maar vandaag kennen we dit plat brood als een typisch Mexicaans bijgerecht. Tortilla’s worden gemaakt van tarwe- of maisbloem en water, zonder rijsmiddel. Ze stonden 10.000 jaar geleden al op het menu bij de Azteken en vandaag is het nog steeds dé basis van veel gerechten in Centraal- en Zuid-Amerika. Je vindt ze in alle formaten, tussen 6 en 30 cm. Ze worden gevuld, gevouwen, opgerold, gegrild en gefrituurd. De Mexicaanse keuken is al enkele jaren ontzettend populair in de rest van de wereld en daardoor sijpelen de typische bereidingen ook binnen bij ons. Dit zijn enkele leuke ideeën om kant-enklare tortilla’s te bereiden of te pimpen: • Snij in driehoekjes en frituur ze. Serveer met een salsa van fijngesneden blokjes tomaat, rode ui, chilipeper, limoensap en korianderblaadjes. • Vul met een vleesmengsel (bv. chili con carne) en rol op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal, bedek met tomatensaus en geraspte kaas en zet onder de grill. • Gril kleine tortilla’s in een gloeiend hete grillpan die je ingesmeerd hebt met olie. Zorg dat je aan beide kanten grillstrepen hebt. Beleg de gegrilde tortilla’s verder met een klein slaatje met gekookte of gebakken vis, wat stukjes komkommer, rode ui, limoensap en koriander. 1. Fruit de ui glazig in olijfolie. Roerbak het gehakt totdat het mooi gekleurd is. Voeg de knoflook, de uitgelekte rode bonen en de tortillakruiden toe. Laat een kwartiertje sudderen. 2. Schik de tortilla’s als openstaande tulpen dicht tegen elkaar in een niet te grote ovenschaal. Vul elke tortilla op met gehaktmengsel. Verdeel hierover de gehalveerde kerstomaten en de geraspte kaas. Zet 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. 3. Werk de ovenschotel af met rode ui, avocado en koriander. 4. Meng de Griekse yoghurt met het limoensap, de limoenschil, de knoflook, peper en zout. Druppel over de ovenschotel en serveer meteen. JUNI - JULI - AUGUSTUS 2022 I 59

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders