6. | NORDIC SLAATJE
MET HARING &
RODE BIET
6
5. | VEGETARISCHE
SALADE
MET GEROOSTERDE
POMPOEN, FETA EN
RADICCHIO
6
•
•
•
•
•
•
•
•
45 min.
makkelijk
1 kleine pompoen, ontpit en in plakjes
gesneden
olijfolie
peper en zout
2 radicchio’s (of 4 stronkjes rood witloof)
een pakje feta
een handje gedroogde veenbessen of rozijnen
een handje pecannoten, grof gesneden
balsamicoazijn
1. Leg de plakjes pompoen naast elkaar op een
ingeoliede bakplaat.
2. Bedruppel met olijfolie en breng op smaak
met peper en zout. Zet 30 minuten in een
op 200 °C voorverwarmde oven. Draai
halverwege om.
3. Haal de blaadjes van de radicchio. Verdeel
de radicchio en de pompoen over de borden.
Werk af met verkruimelde feta, veenbessen
en pecannoten.
4. Meng 6 theelepels balsamicoazijn met
6 eetlepels olijfolie en druppel over
de borden.
Je kunt ook walnoten of pistachenoten
gebruiken voor de afwerking.
28
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
30 min.
makkelijk
4 aardappelen
zout
2 eetlepels mayonaise
peper en zout
een bosje dille, fijngesneden
4 wortels
3 gekookte rode bieten
4 haringen
2 potjes zure room
1 eetlepel mierikswortelcrème
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in
lichtgezouten water. Giet af, laat afkoelen
en snij in kleine blokjes.
2. Meng met mayonaise, peper, zout en dille.
3. Rasp de wortels.
4. Rasp de rode bieten.
5. Snij de haringen in dunne plakjes.
6. Meng de zure room met peper, zout en
mierikswortelcrème.
7. Gebruik een serveerring om op elk bord een
torentje te maken.
8. Maak hierin laagjes met de aardappelsalade,
haring, zure room, wortel, opnieuw zure room
en rode biet.
Vervang de haring eventueel door
gerookte paling.