Alvo folder - 06/12/2022 - 31/01/2023 - NIET LANGER GELDIG - pagina 37 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 06/12/2022 - 31/01/2023 -  producten in de aanbieding - bloemkool, rosbief, ovenschotel, room, kaneel, kardemom, kruidnagel, kruidnagels, kurkuma, foelie, Cabernet Sauvignon, rode wijn, wijn, Syrah. Pagina 37.
37 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I 8 X HOOFDGERECHT 4| ROSBIEF MET RAS EL HANOUT EN WEELDERIGE GROENTEMENGELING 6 • • • • • • • • • • • • > 1 uur gemiddeld ± 1,2 kilo rosbief 2 eetlepels ras el hanout 1 theelepel zout + extra 100 g boter 2 dl rode wijn 5 dl rundsfond, bokaaltje 1 dl room 1 bloemkool 1 stronk broccoli ¼ knolselder of 2 pastinaakwortels enkele takjes rozemarijn peper 1. Dep de rosbief goed droog met keukenpapier en wrijf de buitenkant volledig in met de ras el hanout en het zout. 2. Smelt de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de rosbief rondom rond mooi bruin aan. Zet de volledige pan (of leg het vlees in een ovenschotel) nog 40 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat de rosbief daarna nog minstens 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. 3. Blus de braadpan met de rode wijn en laat deze kort inkoken. Voeg de fond en de room toe. Laat inkoken tot een licht gebonden saus. 4. Snij de bloemkool, broccoli en knolselder in gelijke stukjes. Bak deze aan in de rest van de boter, met de rozemarijn. Breng goed op smaak met peper en zout. Gebruik een grote braadpan of wok. De groenten mogen nog een beetje beetgaar zijn. Voeg tijdens het bakken eventueel een scheutje water toe en doe een deksel op de pan, dan zijn ze sneller gaar. 5. Snij het vlees in dunne plakjes. 6. Serveer met de saus en de groenten. Perez Cruz Réserva Chili - Maipo Alto 95 % cabernet sauvignon 4 % syrah - 1 % cot - Rood – krachtig Intense rode robijnkleur met opvallend veel schittering. In de neus donkerzwart rijp fruit en een lichte kruidigheid met zeker de paprikatoets. Zachte, ronde gepolijste en frisse tannines. ras el hano ut Ras el hanout is een Marokkaanse kruidenmengeling waarvan de naam zoveel betekent als ‘het beste van de winkel’. Elke handelaar heeft echter zijn eigen samenstelling, waardoor het overal dat tikkeltje anders smaakt. Enkele hoofdingrediënten zitten er uiteraard wel steeds bij: piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper en kurkuma. DECEMBER 2022 - JANUARI 2023 I 37

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders