ARTISJOK I 8 X HOOFDGERECHT
7. |
VEGETARISCH
VLEESBROOD MET
GLAZE VAN TOMATEN
6
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
> 1 uur
makkelijk
3 kopjes groene linzen
280 ml tomatenpassata
1 kop havervlokken (variant die snel gaar is)
1 kop fijngesneden amandelen of hazelnoten
1 kop geraspte cheddar
½ kop fijngesneden sjalotten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 opgeklopte eieren
1 geraspte wortel
1 geraspte courgette
1 stengel selder, fijngesneden
1 aardappel, geschild en geraspt
peper en zout
VOOR DE GLAZE:
• 125 ml tomatenketchup
• 2 eetlepels blonde suiker
• 1 eetlepel sherryazijn
• 1 eetlepel agavesiroop
• 1 eetlepel paprikapoeder
1. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Giet ze af.
2. Meng ze in een kom met de tomatenpassata,
de havervlokken, de noten, de cheddar, de
sjalotten, de knoflook, de eieren, de wortel,
de courgette, de selder, de aardappel, peper
en zout.
3. Bestrijk een cakevorm of patévorm met een
beetje olie en bedek met bakpapier. Schep het
mengsel hierin. Druk goed aan.
4. Meng in een andere kom voor de glaze de
ketchup met de blonde suiker, de sherryazijn,
de agavesiroop en het paprikapoeder. Bestrijk
het vegetarische vleesbrood met dit mengsel
en zet het vervolgens 75 minuten in een op
180 °C voorverwarmde oven.
5. Snij in plakjes en serveer warm of lauw.
Serveer met een aardappelgerecht
naar keuze: kroketten, puree,
pommes duchesses.
Barramundi
Pinot Noir
Australië
100 % pinot noir
Rood
Heerlijke robijnrode wijn met een frisse geur met
rood fruit zoals kersen, aardbeien, frambozen en
hints van aarde. In zijn smaak is deze wijn zacht,
met fluweelachtige tannines. Aroma’s van bessen,
violet, rabarber, hints van vanille.
DECEMBER 2022 - JANUARI 2023 I 41