ARTISJOK I TRENDS
met o.a. mayonaise, mosterd,
een eierdooier, tabasco,
worcestersaus, augurkjes
en/of kappertjes, peper en zout.
Samen met een gezond slaatje
heb je een heerlijke maaltijd.
Je kunt ook tartaar maken van
rauwe zalm of kalfsfilet.
3. | FETASPREAD
Een van de populairste kazen van de
afgelopen jaren is feta. Deze veelzijdige
Griekse kaas heeft een volle, zilte smaak die elk
slaatje een interessante wending geeft. Probeer de kaas
eens te pletten met een vork en meng hem dan met
wat fijngesneden gedroogde tomaten, fijngesneden
pijnboompitten, een paar blaadjes basilicum en olijfolie.
Dit mengsel kun je op de boterham of op stukjes stokbrood
smeren, of gebruiken om een slaatje te pimpen.
tartaar
FETASPREAD
ZET REGELMATIG EEN
GEENPANSGERECHT OP TAFEL:
EEN MAALTIJD WAAR JE GÉÉN
FORNUIS EN GÉÉN PANNEN
VOOR NODIG HEBT!
4. | Libanees dipfestijn
De keuken van het Midden-Oosten is een waar feest voor
de zintuigen én de portemonnee, want er wordt vaak
gewerkt met goedkope, maar smakelijke ingrediënten.
Probeer eens een portie labne te maken. Laat een pot
volle Griekse yoghurt uitlekken in een zeefje boven een
kom (zeker een nacht in de koelkast): je krijgt dan een
soort dikke roomkaas die ideaal is als dip. Werk eventueel
af met komijnpoeder, peper, zout, een beetje citroensap
en olijfolie. Geef er vervolgens wat grissinisticks of
rauwkost bij en hupla: je bent vertrokken.
5. | Wraps
Dé beste manier om restjes te verwerken tot een nieuw,
leuk gerecht is om alles in een wrap te steken. Daarvoor kun
je trouwens ook stevige blaadjes kropsla gebruiken. Onze
favoriete wrap bevat een mengsel van tonijn uit blik, blokjes
avocado, snippers rode ui en witte of rode bonen uit blik.
Beetje limoensap erover, tabasco en grof zout: ready to eat.
MAAK MET
WEINIG MOEITE
VEEL INDRUK.
DECEMBER 2022 - JANUARI 2023 I 63