Alvo folder - 06/12/2022 - 31/01/2023 - NIET LANGER GELDIG - pagina 65 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 06/12/2022 - 31/01/2023 -  producten in de aanbieding - champignons, prei, Veggie, gnocchi, soep, kaas, parmezaanse kaas, room, mayonaise, kippenbouillon, groentebouillon, olijfolie, citroensap. Pagina 65.
65 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I SOS KITCHEN “MET KERSTMIS IS HET TRADITIE DAT WE EEN UITGEBREID DINER MET EEN VLEESGERECHT VOORZIEN. NU BRENGT ONZE DOCHTER HAAR NIEUWE VRIEND MEE EN HIJ EET VEGETARISCH. WAT IS EEN NIET TE INGEWIKKELD, VEGETARISCH GERECHT DAT TOCH VOLDOENDE FEESTELIJK IS EN DAT OOK PAST BIJ DE BIJGERECHTEN DIE OP TAFEL KOMEN (KROKETTEN, BOONTJES, WITLOOF)?” Ria uit Kontich Ontdek het recept van veggie vol-au-vent op HELP! www.alvo.be Alvo-team: “Een goede optie is een vegetarisch stoofpotje dat een beetje lijkt op vol-au-vent. Je kunt het perfect op voorhand maken zodat je het enkel nog hoeft op te warmen. Bak in een pan met veel bruisende boter champignons, eventueel aangevuld met een mengeling van wilde paddenstoelen. Voeg sjalotjes en knoflook toe. Voorzie hierbij enkele vegetarische vleesvervangers. Overgiet met een beetje groentebouillon en een scheut room. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met fijngesneden bladpeterselie en een beetje citroensap.” SOS kitchen Zit jij met een prangende keukenvraag? Stel ze aan het team van Artisjok! STUUR EEN MAILTJE NAAR [email protected] “ONLANGS KOCHT IK GNOCCHI. IK DACHT DAT HET PASTA WAS, MAAR BLIJKBAAR IS HET GEMAAKT VAN AARDAPPELEN. WAT KUN JE ER EIGENLIJK NOG MEE DOEN BEHALVE SERVEREN MET PASTASAUS?” “MIJN MAN HEEFT VAAK LAST VAN VERKOUDHEDEN. IK LAS DAT KIPPENBOUILLON EEN NATUURLIJK ANTIBIOTICUM IS. HELPT DAT ECHT? EN HEBBEN JULLIE EEN EENVOUDIG RECEPT DAT IK KAN VOLGEN?” Annelies uit Schoten Alvo-team: “Het is inderdaad bewezen dat zelfgemaakte kippenbouillon geneeskrachtige eigenschappen heeft. Leg een hoevekip in een diepe kookpot. Voeg grof gesneden groenten, zoals ui, prei, wortel, selder, knoflook en - als je het in huis hebt een stuk verse gember toe. Overgiet met water tot alles net onder staat en voeg 1 eetlepel zout en 1 eetlepel geplette zwarte peperbolletjes toe. Heb je laurier en tijm? Doe ook maar in de pot. Breng zachtjes aan de kook en laat 1,5 uur pruttelen. Verwijder af en toe het grijze schuim dat naar het oppervlak drijft. Zeef de soep en vang het vocht op in een kom. Bewaar eventueel in weckpotten in de koelkast. De groenten kun je weggooien, maar vergeet niet om het vlees van de kip te plukken. Dat kun je toevoegen aan de bouillon als je deze opwarmt of meng met mayonaise en maak er kipsalade van voor op de boterham.” Albert uit Sint-Truiden Alvo-team: “De eenvoudigste manier om gekookte gnocchi te serveren is met gesmolten boter, salie en Parmezaanse kaas. Maar je kunt de gnocchi na het koken ook aanbakken in een pan met boter of olijfolie, zodat ze een krokant korstje krijgen. Geef er wat pesto bij. Je kunt gnocchi trouwens ook zonder saus serveren als een alternatief voor aardappelen, zeker bij een gerecht als ossobucco of stoofvlees.” DECEMBER 2022 - JANUARI 2023 I 65

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders