WINTERSE
SALADE
MET SPINAZIE,
KIP, APPEL EN
VEENBESSEN
6
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
40 min.
makkelijk
4 kipfilets
olijfolie
peper en zout
1 eetlepel komijnpoeder
1 theelepel cayennepeper
een zak babyspinazie, gewassen
2 appels, in dunne plakjes
120 g gedroogde veenbessen
een handvol pistachenoten, grof gesneden
sherryazijn
1. Leg de kipfilets in een kom. Bedruppel met
olijfolie en breng goed op smaak met peper,
zout, komijnpoeder en cayennepeper.
2. Verhit een grill tot deze gloeiend heet is en
gril de kipfilets gaar. Laat ze even afkoelen
en snij in plakjes.
3. Verdeel de spinazie over vier diepe borden.
4. Schik hierover de kip, de appelplakjes, de
veenbessen en de pistachenoten. Breng op
smaak met peper en zout.
5. Werk af met olijfolie en een beetje
sherryazijn.
hoe gebruike n?
Veenbessen kun je vers, uit de diepvries of gedroogd gebruiken. De verse variant en de
diepvriesvariant zijn hetzelfde (je moet ze wel eerst even laten ontdooien). Tenzij je ze
gebruikt in een cocktail, smoothie of dressing, breng je ze het best eerst aan de kook met
wat suiker. De verse veenbessen barsten open en als je ze dan verder laat inkoken, krijg
je een smakelijke saus of compote. Gedroogde veenbessen gebruik je als garnituur in
slaatjes, granola of gebak.
70