Alvo folder - 01/01 - 24/03/2023 - NIET LANGER GELDIG - pagina 23 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/01/2023 - 24/03/2023 -  producten in de aanbieding - stokbrood, lente-uitjes, peterselie, hummus, roomkaas, karnemelk, room, slagroom, kappertjes, pindakaas, citroensap. Pagina 23.
23 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I TRENDS wat is een boter ‘butter board’? zelf Het begon allemaal op TikTok. Plots verschenen uit het niets prachtige foto’s van houten planken met daarop een dikke, romige laag boter, afgewerkt met tal van smaakmakers. De persoon die het concept lanceerde, is Justine Doiron uit Brooklyn, een chef die het op haar beurt zag bij Joshua McFadden. In een mum van tijd ging het butter board viraal en zag je allerlei variaties opduiken. Denk bijvoorbeeld aan een laag boter die is afgewerkt met fijngesneden lente-uitjes, honing, pijnboompitten en limoenzeste. Of olijvenringen, kappertjes, rode ui en fijngesneden peterselie. Daarnaast ligt dan een berg dun gesneden stokbrood, waarmee de gasten aan tafel heerlijk kunnen ‘smeren’. De reden waarom het butter board plots zo populair is, hoef je niet ver te zoeken. Het ziet er geweldig mooi uit, het straalt fun uit én je kunt er samen van eten (sharingtrend). Verder kun je zo’n plank volledig vegetarisch maken, zeker een extra bonuspunt. Om die reden zijn inmiddels ook vegan butter boards ontwikkeld op basis van pindakaas. Uiteraard kun je je creativiteit de vrije loop laten en de boter vervangen door roomkaas, hummus of zelfs choco. Als je écht indruk wilt maken, koop je geen boter maar maak je die zelf. Helemaal niet moeilijk, gepiept in 10 minuten. maken DIT HEB JE NODIG: 1 liter volle room (40 %) ZO MAAK JE HET: • Giet de room in een grote, diepe kom en klop met een garde tot slagroom. • Blijf verder kloppen en je zult zien dat de slagroom begint te splitsen. • Blijf doorgaan tot de room volledig is gesplitst in gele vetbolletjes en een melkachtige vloeistof. De vloeistof is karnemelk, die je kunt opdrinken. • De vetbolletjes schep je in een zeef. • Spoel goed met ijskoud water en laat volledig uitlekken. Kneed de bolletjes samen tot een blok boter. • Voeg eventueel wat zout toe. • Verpak de boter in vetvrij papier en bewaar in de koelkast of gebruik onmiddellijk. Ook wij gingen aan de slag en dit is het resultaat. HEB JE EEN KEUKENROBOT? DAN IS HET NOG MAKKELIJKER OM DE ROOM TOT BOTER TE KLOPPEN. TIPS & TRICKS • VOEG STEEDS EEN ZUURTJE TOE (BV. CITROENSAP), ALS CONTRAST MET HET VET VAN DE BOTER. • VOEG JE ZOUT TOE? GEBRUIK DAN GEEN FIJNGEMALEN KEUKENZOUT (DAT IS TÉ ZOUT) MAAR FLAKY ZOUTSCHILFERS. • VOEG VEEL VERSE KRUIDEN TOE. • EETBARE BLOEMEN ZIJN EEN MOOIE AFWERKING. Voor je begint • LEG VERSCHILLENDE BOTERMESJES NAAST HET BUTTER BOARD, ZODAT HET EEN BEETJE HYGIËNISCH BLIJFT. ✓ Gebruik boter van een goede kwaliteit, het liefst gezouten. Gebruik geen margarine. ✓ ✓ De boter moet op kamertemperatuur zijn, zodat ze goed smeerbaar is. Werk het butter board pas op het laatste moment af en serveer meteen. JANUARI - MAART 2023 I 23

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders