Alvo folder - 01/01 - 24/03/2023 - NIET LANGER GELDIG - pagina 59 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/01/2023 - 24/03/2023 -  producten in de aanbieding - knoflook, soep, melk, room, witte wijn, wijn. Pagina 59.
59 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
ARTISJOK I WEEKMENU 4 • • • • • • • • • • • • 45 min. *HOE VERSNIJD JE EEN KIP? ROMIGE KIP MET SPINAZIE EN PUREE gemakkelijk 1 volledige kip 50 g boter peper en zout 1 ui, in fijne ringen 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden 1 glas witte wijn 2 dl room een pakje diepvriesspinazie (natuur), ontdooid 25 g geraspte parmezaan ± 1 kilo bloemige aardappelen ± ½ l melk nootmuskaat 1. Snij de filets en de bouten van de kip*. Verpak het overgebleven karkas in plasticfolie en bewaar in de koelkast. Hiervan trekken we bouillon voor de maaltijdsoep van dinsdag. 2. Smelt de helft van de boter in een braadpan. Bak hierin de stukken kip mooi goudbruin aan. Breng alles goed op smaak met peper en zout. Bak de filets 5 minuten per kant en haal ze dan even uit de pan. Bak de bouten 5 minuten langer per kant. Haal nu ook de bouten uit de pan. 3. Bak de ui en de knoflook glazig in dezelfde pan. Blus met de wijn. Laat even opkoken. Voeg de room toe en breng aan de kook. 4. Voeg de stukken kip terug toe aan de pan en laat ze nog enkele minuten sudderen in de roomsaus. 5. Voeg de spinazie en de parmezaan toe en meng goed. Laat alles goed doorwarmen. 6. Kook intussen de geschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Voeg de melk toe aan de aardappelen en de rest van de boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Stamp tot puree. 7. Serveer met de romige kip. BESPARINGS MET ÉÉN KIP MAAK JE DRIE HEERLIJKE MAALTIJDEN! • Leg een vochtige keukenhanddoek op het aanrecht (zo zal de snijplank niet verschuiven). Leg hierop een snijplank met daarop de kip. Zorg ervoor dat je een goed scherp mes hebt. • Trek een van de bouten naar buiten. Snij met het mes de bout los, blijf daarbij dicht tegen het karkas. Op een bepaald moment kom je bij een bot. Zoek het gewricht waarmee de bout bevestigd is aan het karkas. Snij door dit gewricht de bout los. • Doe hetzelfde met de andere bout. Je kunt de twee bouten heel laten, of ze ook nog eens doormidden snijden in een boutfilet en een drumstick. Ook hier moet je op zoek gaan naar het gewricht waarmee de twee delen aan elkaar zijn bevestigd. Snij door het gewricht. • Snij nu de filets van het karkas. Begin bovenaan bij de ruggengraat. Maak een kleine inkeping net naast de ruggengraat en snij dicht langs het karkas naar beneden, tot je de volledige filet met het vleugeltje kunt verwijderen. Doe hetzelfde met de andere kant. • Snij de vleugels van de filets. Je kunt deze mee opbakken in de pan of toevoegen aan het karkas waar je later bouillon van trekt. • Het is niet erg als er nog vlees aan het karkas zit, dit gebruik je nadien in de soep. TIPS 1. HET VLEES GEBRUIK JE IN DE ROMIGE STOOFSCHOTEL. 2. MET HET KARKAS TREK JE EEN KRACHTIGE BOUILLON DIE DE BASIS VORMT VAN DE MAALTIJDSOEP VOOR DINSDAG ... 3. ... ÉN DE RISOTTO VOOR DONDERDAG. JANUARI - MAART 2023 I 59

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders