Alvo folder - 01/01 - 24/03/2023 - NIET LANGER GELDIG - pagina 73 *

thumbnail - Alvo-aanbieding - 01/01/2023 - 24/03/2023 -  producten in de aanbieding - steak, biefstuk, soep, kaas, geraspte kaas, yoghurt, melk, room, linzen, olijfolie. Pagina 73.
73 / 77

* Geldig in alle winkels Alvo

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
HELP! ARTISJOK I SOS KITCHEN “Je leest altijd dat je eieren moet bakken in een pan met antiaanbaklaag, maar zo’n pan heb ik niet in huis. Lukt het ook in een gewone pan, waarin je bijvoorbeeld biefstuk bakt?” Nancy, Leuven Alvo-team: “Wat een goede vraag! Wij zijn namelijk fan van spiegelei dat gebakken is in een gewone kleefpan (het omgekeerde van een pan met antiaanbaklaag). Zet de pan op het vuur en laat deze zonder vetstof (dit is heel belangrijk!) echt goed heet worden. Test even of je je hand boven de pan kunt houden: zodra dit pijnlijk wordt, is je pan klaar voor het ei. Voeg een klontje boter toe aan de pan. De vetstof zal onmiddellijk beginnen smelten en sissen, dus zorg ervoor dat je je eitjes bij de hand hebt. Zodra de boter volledig is gesmolten en niet meer schuimt, breek je één of twee eieren in de pan (of giet 3 geklutste eieren in de pan voor een omelet). Wacht even af. De eieren zullen meteen hevig beginnen bakken. Na 1 à 2 minuten komt de onderkant van de eieren vanzelf los van de pan. Draai ze om als je niet houdt van een lopende dooier of schep meteen op je bord. Het resultaat? Een enorm smakelijk ei met een lekkere crispy onderkant en een zachte bovenkant.” “Ik heb een groot stuk goudakaas gekocht met de bedoeling om er plakjes van te snijden. Maar ik merk dat ik het hele stuk niet verwerkt krijg vooraleer de kaas slecht wordt. Kan kaas eigenlijk worden ingevroren?” Laura, Kontich Alvo-team: “Een groot stuk kaas in de diepvriezer bewaren, raden we niet aan. Net zoals bij andere zuivelproducten (room, melk, yoghurt) zul je merken dat vriestemperaturen de textuur van de kaas zodanig veranderen, dat deze niet meer zo lekker is om op de boterham te leggen. Wat je eventueel wel kunt doen, is de kaas fijn raspen en dan invriezen. Verwerk deze geraspte kaas in kaassauzen of om ovenschotels te gratineren. De smaak van de diepgevroren kaas zal versmelten met de andere ingrediënten en dan merk je er eigenlijk niets meer van.” SOS kitchen Zit jij met een prangende keukenvraag? Stel ze aan het team van Artisjok! STUUR EEN MAILTJE NAAR [email protected] “IK LAS ONLANGS DAT HET ETEN VAN PEULVRUCHTEN HEEL GEZOND IS. DAAROM HEB IK UIT NIEUWSGIERIGHEID GEDROOGDE BLONDE LINZEN GEKOCHT, MAAR EIGENLIJK WEET IK NIET PRECIES HOE IK DEZE MOET KLAARMAKEN. HEBBEN JULLIE GOEDE TIPS?” Andy, Schoten Alvo-team: “Linzen zijn niet alleen gezond, maar ook heel lekker. Ze moeten wél op de juiste manier worden bereid. Dit betekent: laten koken tot ze zacht zijn maar ook niet verder dan dat, anders worden ze papperig. Heel concreet: gebruik voor twee personen één mok linzen. Schep deze in een diepe pan en overgiet met water tot alles goed onder staat. Gebruik enkele aromatische smaakmakers zoals peper, zout, laurier, verse tijm, een teentje knoflook ... en breng aan de kook. Laat ± 45 minuten zachtjes pruttelen en proef dan één linze. Als deze beetgaar is, dan mogen de linzen door een zeefje worden afgegoten. Als je ze op voorhand enkele uren hebt geweekt in koud water, zal de kooktijd korter zijn. Gebruik de linzen bijvoorbeeld in een salade met babyspinazie, gegrilde kip en feta. Of voeg ze toe aan een vegetarische spaghettisaus of soep. Of serveer ze als groente met wat gekaramelliseerde ui, een scheutje olijfolie, peper en zout.” JANUARI - MAART 2023 I 73

Andere folders Alvo

Net binnengekomen folders