15
Recept voor 10 personen
Paastaart met bloemetjes
Moeilijkheid:
| Bereiden: 45 à 60 minuten | Wachten: 45 minuten
Dit heb je nodig:
Voor de kokosbiscuit:
50 g All Nuts gemalen kokos
9 g ScrapCooking natuurlijk kokosaroma
30 ml kokosmelk
5 eieren
275 g Aveve mix voor biscuit
2 Patisse springvormen Ø 18 cm
Dr. Oetker bakspray
Voor de vulling:
400 g roomboter
400 g Cake ’n Party mix voor luchtige botercrème
270 ml ananassap (uit 2 grote blikken ananas)
ananas in stukjes
210 ml koude kokosmelk
ScrapCooking groene kleurstof
Verder:
spatel, 2 wegwerpspuitzakken
Baking Fun hostiebloemen en -blaadjes
Baking Fun eetbare vlinders
Zo ga je te werk:
1. Rooster de kokos
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een
bakplaat met bakpapier. Strooi de kokos daarop
uit. Laat 5 minuten roosteren op 180 °C.
2. Bak de biscuits
Los het kokosaroma op in de kokosmelk. Voeg
samen met de eieren en de mix in een kom. Klop
10 à 15 minuten op hoge snelheid tot een dik
en luchtig beslag. Spatel de geroosterde kokos
door het beslag. Vet de springvormen in. Verdeel
het beslag gelijk over beide. Bak de biscuits
25 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een
rooster.
3. Maak de botercrème
Mix de boter zacht. Voeg de mix, het ananassap
en de kokosmelk toe. Klop enkele minuten op
matige tot hoge snelheid. Schraap tussendoor de
boter een paar keer los van de rand. Klop tot je
een gladde crème krijgt. Doe 50 g botercrème in
een aparte kom en voeg er een mespunt groene
kleurstof aan toe. Schep de witte crème in een
spuitzak en knip de tip eraf.
4. Stel de taart samen
Snijd beide biscuits horizontaal door. Spuit op
één onderhelft een laagje witte botercrème en
leg er stukjes ananas op. Zet de bovenhelft erop.
Bedek opnieuw met botercrème en ananas. Leg
de derde helft erop, vul opnieuw en sluit af met
de laatste biscuithelft. Bedek de zijkant en de
bovenkant volledig met botercrème. Strijk glad
met een spatel.
5. Decoreer de taart
Schep de groene botercrème in een spuitzak.
Knip er een heel klein tipje af. Spuit tegen de
zijkant de steeltjes voor de bloemen. Bevestig
de bloemen en de blaadjes. Versier ook de
bovenkant met bloemen, blaadjes en vlinders.
• Botercrème glad afstrijken? Dip je
spatel eerst in heet water en droog
hem goed af.
TIP
• Haal de taart een half uur voor het
serveren uit de koelkast. Dan wordt
de botercrème lekker zacht.
•V
ervang de hostiebloemen door echte eetbare
bloemen. Denk bijvoorbeeld aan viooltjes, OostIndische kers, bieslook, lavendel, rozenblaadjes,
korenbloemen, afrikaantjes.