19
Calzone
Moeilijkheid:
| Bereiden: 30 à 45 minuten | Wachten: 30 minuten
Dit heb je nodig:
Voor het deeg:
250 g Aveve mix voor pizza
2 eetlepels olijfolie
125 ml water
Verder:
bakplaat + bakpapier
olijfolie
kerstomaten, paprika, olijven
rozemarijn
Voor de vulling:
200 g gehakt
olijfolie
150 g champignons, gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
1/2 ui, in ringen gesneden
peper, zout, oregano
verse basilicumblaadjes
4 eetlepels passata
1 bolletje mozzarella
Zo ga je te werk:
1. Kneed het deeg
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen.
Kneed 10 minuten met de hand, met een
broodbakmachine of met een keukenrobot.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het
15 minuten afkoelen in de koelkast.
2. Maak de vulling
Bak het gehakt in een beetje olijfolie. Voeg
de uienringen toe, daarna de champignons,
de tomatenblokjes, oregano en gescheurde
basilicumblaadjes. Kruid met peper en zout en
laat afkoelen.
3. Rol het deeg uit
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het
werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een
rechthoek van 35 x 30 cm. Snijd het deeg in de
lengte in twee. Leg een deeghelft op de bakplaat.
4. Vul het deeg
Strijk passata uit over het deeg. Laat de rand
onbedekt. Verdeel de vulling over de passata.
Leg daarop plakjes mozzarella en een paar
blaadjes basilicum. Leg de tweede deeghelft
erbovenop. Druk de rand overal goed aan met
een vork.
5. Decoreer met groenten en kruiden
Strijk het deeg in met olijfolie. Maak een bloem
met stukjes olijf als blaadjes en een halve
kerstomaat als kern. Vorm een zon met stukjes
gele paprika. Versier met takjes rozemarijn.
Verwarm de oven voor op 215 °C.
6. Bak de calzone
Bak de calzone 12 à 15 minuten op 215 °C.