AVEVE folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 19 *

thumbnail - AVEVE-aanbieding.
19 / 33

* Geldig in alle winkels AVEVE

Bekijk meer
 
19 Calzone Moeilijkheid: | Bereiden: 30 à 45 minuten | Wachten: 30 minuten Dit heb je nodig: Voor het deeg: 250 g Aveve mix voor pizza 2 eetlepels olijfolie 125 ml water Verder: bakplaat + bakpapier olijfolie kerstomaten, paprika, olijven rozemarijn Voor de vulling: 200 g gehakt olijfolie 150 g champignons, gesneden 2 tomaten, in blokjes gesneden 1/2 ui, in ringen gesneden peper, zout, oregano verse basilicumblaadjes 4 eetlepels passata 1 bolletje mozzarella Zo ga je te werk: 1. Kneed het deeg Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met de hand, met een broodbakmachine of met een keukenrobot. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast. 2. Maak de vulling Bak het gehakt in een beetje olijfolie. Voeg de uienringen toe, daarna de champignons, de tomatenblokjes, oregano en gescheurde basilicumblaadjes. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. 3. Rol het deeg uit Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 35 x 30 cm. Snijd het deeg in de lengte in twee. Leg een deeghelft op de bakplaat. 4. Vul het deeg Strijk passata uit over het deeg. Laat de rand onbedekt. Verdeel de vulling over de passata. Leg daarop plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum. Leg de tweede deeghelft erbovenop. Druk de rand overal goed aan met een vork. 5. Decoreer met groenten en kruiden Strijk het deeg in met olijfolie. Maak een bloem met stukjes olijf als blaadjes en een halve kerstomaat als kern. Vorm een zon met stukjes gele paprika. Versier met takjes rozemarijn. Verwarm de oven voor op 215 °C. 6. Bak de calzone Bak de calzone 12 à 15 minuten op 215 °C.

Andere folders AVEVE

Net binnengekomen folders