20
Dit heb je nodig:
Voor de broodjes:
500 g Aveve Classic mix voor
waldkornbrood
280 ml water
8 g Bruggeman droge gist
15 g boter
8 g zout
bakkwast + water
bloem om te decoreren (Aveve
Surfina)
bakplaat + bakpapier
Voor de wortelspread:
70 g cashewnoten
3 wortelen, grof gesneden
1 ui, in ringen
2 tenen knoflook
1 stuk verse gember (een duim
groot), geschild en gesneden
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
1 theelepel piment
1 eetlepel citroensap
Voor de komkommerspread:
½ komkommer, geraspt
1 teen knoflook, geperst
100 g Griekse yoghurt
70 g cottage cheese
5 g verse munt
20 g All Nuts amandelschilfers,
geroosterd
peper en zout
Ovenverse broodjes
bij de barbecue
Minstens zo belangrijk
als wat je op de barbecue
legt: wat serveer je erbij?
Onze suggestie: knapperige
zelfgebakken broodjes,
vergezeld van versgemaakte
wortel-, zalm- of
komkommerspread.
Voor de zalmspread:
150 g gerookte zalm,
fijngesneden
150 g roomkaas
160 g Griekse yoghurt
sap van een halve citroen
1 theelepel mierikswortelcrème
1 bosje verse bieslook,
fijngehakt
peper en zout
Voor de afwerking:
verse groenten en kruiden zoals
komkommer, kerstomaten,
muntblaadjes, kiemgroenten,
bieslook