AVEVE folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 21 *

thumbnail - AVEVE-aanbieding.
21 / 33

* Geldig in alle winkels AVEVE

Bekijk meer
 
21 Waldkornbroodjes met spreads Moeilijkheid: Brood Bereiden: 30 minuten | Wachten: 110 minuten Spreads Bereiden: 20 minuten | Wachten: 35 minuten Zo ga je te werk: 1. Kneed het deeg Voeg de broodmix, de gist en het water samen. Kneed 15 minuten met de hand of met een broodbakmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. 2. Laat rijzen Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 50 minuten rijzen op kamertemperatuur. 3. Vorm 2 broodjes Verdeel het deeg in twee gelijke stukken. Druk beide plat. Sla de zijkanten schuin naar binnen zodat je twee trapeziums krijgt. Rol het ene deeg strak op tot een stokbrood van zo’n 40 cm. Rol het andere deeg even strak op tot een ovaal broodje. 4. Decoreer met bloem Bestrijk beide deegstukken lichtjes met water. Rol ze door wat bloem. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes erop. 5. Laat rijzen Dek beide degen af en laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur. 6. Maak insnijdingen Maak met een scherp mes schuine insnijdingen in het stokbrood. Snijd het ovale broodje in als een korenhalm. 7. Laat rijzen Dek opnieuw af en en laat nog 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. 8. Bak de broodjes Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C. Laat ze afkoelen op een rooster. 9. Maak wortelspread Kook de cashewnoten 30 minuten in water. Doe de wortelen, de ui, de knoflook en de gember in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar 35 minuten in de oven op 200 °C, tot de groenten zacht zijn en lichtjes bruin kleuren. Doe de inhoud van de ovenschaal in de blender. Voeg de cashewnoten, het piment en het citroensap toe. Blend tot een massa met fijne stukjes. 10. Maak komkommerspread Voeg alle ingrediënten voor de komkommer­ spread samen en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met stukjes komkommer en muntblaadjes. 11. Maak zalmspread Meng de roomkaas, de yoghurt, het citroensap en de mierikswortelcrème in een kom. Kruid met peper en zout. Roer de fijngesneden zalm door het mengsel en voeg de bieslook toe. Garneer met extra bieslook. 12. Serveer de broodjes Snijd het brood in brede plakken. Bestrijk met de spreads en decoreer naar keuze. TIP Rooster de broodjes vlak voor het serveren op de barbecue.

Andere folders AVEVE

Net binnengekomen folders