AVEVE folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 25 *

thumbnail - AVEVE-aanbieding.
25 / 33

* Geldig in alle winkels AVEVE

Bekijk meer
 
25 Recept voor 12 madeleines Madeleines Moeilijkheid: | Bereiden: 30 minuten | Wachten: 40 minuten Dit heb je nodig: Voor het deeg: 2 eieren 2 zakjes Dr. Oetker vanillesuiker (16 g) 70 g suiker 100 g Aveve bloem voor patisserie 4 g Dr. Oetker bakpoeder 115 g gesmolten boter 15 g Bijenboer balsemienhoning geraspte schil van 1/4 sinaasappel 30 g Cake ’n Party chocoladeschilfers puur Verder: Patisse bakvorm voor 12 madeleines Bakspray Dr. Oetker optioneel: spuitzak Dr. Oetker chocoladeglazuur Callebaut crispearls bakpapier Zo ga je te werk: 1. Maak het beslag Leg de eieren enkele minuten in heet water. Voeg ze samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Klop 10 à 15 minuten op tot een stevig schuim. Voeg het bakpoeder toe aan de bloem. Zeef de helft van de bloem en spatel door het schuim. Doe hetzelfde met de rest van de bloem. Voeg de honing, de sinaasappelschil en de gesmolten boter toe en spatel door het beslag. Voeg als laatste de chocoladeschilfers toe. 2. Laat rusten Laat het beslag 20 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. 3. Vul de madeleinevorm Vet de bakvorm in met bakspray. Spuit het beslag in de vormpjes met een spuitzak of gebruik twee lepels daarvoor. 4. Bak de madeleines Bak de madeleines 8 à 10 minuten op 180 °C. Laat ze na het bakken enkele minuten afkoelen in de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster. 5. Versier de madeleines Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water. Kneed het zakje door en knip er een hoekje af. Giet het glazuur in een potje. Dip de madeleines met één kant in het glazuur en daarna in de crispearls. Leg ze op een vel bakpapier om de chocolade te laten opstijven. TIP Varieer met de ingrediënten. Vervang de sinaasappelschil door citroenschil en de chocoladeschilfers door maanzaad. Dip de madeleines in witte chocolade.

Andere folders AVEVE

Net binnengekomen folders