27
Recept voor 4 personen
Wellnesscroque
Moeilijkheid:
Brood in de machine Bereiden: 2 minuten | Wachten: 2 à 4 uur
Croques Bereiden: 30 minuten | Wachten: 5 minuten
Dit heb je nodig:
Voor het Synergiebrood:
500 g Mix voor Synergiebrood
5 g Bruggeman droge gist
280 ml water
Voor de croques:
8 sneetjes Synergiebrood
4 plakjes magere achterham
4 plakjes lightkaas (-30% vet)
2 tomaten
1 kleine ui
olijfolie
4 eetlepels ketchup
versgemalen peper
Voor de salade:
1 komkommer
2 wortelen
1 bosje radijsjes
1 bakje kiemen naar keuze
1 zakje gemengde sla (100 g)
Voor de sinaasappelvinaigrette:
1/2 rode ui
sap van 1 sinaasappel
1 dl olijfolie
1 koffielepel vloeibare honing
versgemalen zwarte peper
zeezout
Zo ga je te werk:
1. Bak Synergiebrood
Bak het brood in de broodbakmachine of de
oven volgens het recept op de verpakking.
Laat afkoelen op een rooster.
2. Maak de salade
Maak de komkommer, de wortelen en de radijsjes
schoon. Snijd de komkommer in reepjes. Rasp de
wortelen. Snijd de radijsjes in fijne schijfjes. Meng
de gemengde sla met de komkommer, de wortel,
de radijsjes en de kiemen.
3. Maak de sinaasappelvinaigrette
Pel de ui en snipper fijn. Meng het sinaasappelsap
met de olie, de honing en de ui. Breng op smaak
met versgemalen zwarte peper en een snufje
zeezout. Meng de sinaasappelvinaigrette onder
de salade.
4. Stel de croques samen
Verwarm een tafelgrill of de oven voor. Snijd de
tomaten in schijfjes. Pel de ui en snipper fijn.
Beleg een sneetje Synergiebrood met een plakje
ham, 2 schijfjes tomaat, wat fijngesneden ui,
peper en een plakje kaas. Dek af met een sneetje
Synergiebrood.
5. Bak de croques
Strijk beide zijden van de croques in met wat
olijfolie. Bak de croques krokant in de tafelgrill
of de oven.
6. Serveer met salade en ketchup
Serveer de croques met de salade en
een potje ketchup.