AVEVE folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 7 *

thumbnail - AVEVE-aanbieding.
7 / 33

* Geldig in alle winkels AVEVE

Bekijk meer
 
7 Recept voor 8 wafels Brusselse wafels Moeilijkheid: | Bereiden: 30 à 45 minuten Dit heb je nodig: Voor het beslag: 270 g Aveve mix voor Brusselse wafels 370 ml water 100 g gesmolten boter 3 eieren Voor de topping: vers fruit (kiwi, aardbei, …) 100 ml slagroom 1 eetlepel suiker 200 ml Griekse yoghurt bloemsuiker Voor het bakken: wafelijzer boter of bakspray maatbeker wafelvork taartrooster Zo ga je te werk: 1. Maak het beslag Scheid de eieren. Klop het eiwit op tot een stevig schuim. Meng de dooiers, het water, de gesmolten boter en de mix voor Brusselse wafels tot een gladde massa. Spatel het opgeklopte eiwit door het beslag. 2. Bak de wafels Laat het wafelijzer voorverwarmen. Vet het in met boter of bakspray. Giet beslag in de vorm met een maatbeker. Sluit het wafelijzer en laat bakken tot de wafels mooi bruin zijn. Neem ze eruit met een wafelvork en laat even afkoelen op een rooster. 3. Maak de topping Snijd het fruit in schijfjes. Voeg de slagroom en de suiker samen en klop niet te stevig op. Doe er de Griekse yoghurt bij en klop nog even door tot een romige massa. 4. Serveer met topping en bloemsuiker Snijd een wafel diagonaal door. Leg de halve wafel als een ijshoorntje op het bord en decoreer met fruit en yoghurtroom. Decoreer met bloemsuiker.

Andere folders AVEVE

Net binnengekomen folders