7
Recept voor 8 wafels
Brusselse wafels
Moeilijkheid:
| Bereiden: 30 à 45 minuten
Dit heb je nodig:
Voor het beslag:
270 g Aveve mix voor Brusselse wafels
370 ml water
100 g gesmolten boter
3 eieren
Voor de topping:
vers fruit (kiwi, aardbei, …)
100 ml slagroom
1 eetlepel suiker
200 ml Griekse yoghurt
bloemsuiker
Voor het bakken:
wafelijzer
boter of bakspray
maatbeker
wafelvork
taartrooster
Zo ga je te werk:
1. Maak het beslag
Scheid de eieren. Klop het eiwit op tot een
stevig schuim. Meng de dooiers, het water, de
gesmolten boter en de mix voor Brusselse wafels
tot een gladde massa. Spatel het opgeklopte eiwit
door het beslag.
2. Bak de wafels
Laat het wafelijzer voorverwarmen. Vet het in met
boter of bakspray. Giet beslag in de vorm met een
maatbeker. Sluit het wafelijzer en laat bakken tot
de wafels mooi bruin zijn. Neem ze eruit met een
wafelvork en laat even afkoelen op een rooster.
3. Maak de topping
Snijd het fruit in schijfjes. Voeg de slagroom en de
suiker samen en klop niet te stevig op. Doe er de
Griekse yoghurt bij en klop nog even door tot een
romige massa.
4. Serveer met topping en bloemsuiker
Snijd een wafel diagonaal door. Leg de halve
wafel als een ijshoorntje op het bord en decoreer
met fruit en yoghurtroom. Decoreer met
bloemsuiker.