Blader voor de nieuwste aanbiedingen door deze folder van Carrefour, geldig van - tot en met -. We hebben 72 pagina's met de huidige weekacties, waar u de beste producten uit de categorie Hypermarkten en supermarkten kunt vinden. Als u geld wilt besparen op uw volgende winkelbezoek aan Carrefour, vergeet dan niet om door de complete folder te bladeren van pagina 1 tot en met pagina 72. Wilt u slim shoppen en geld besparen tijdens uw volgende winkelbezoek aan Carrefour? Zorg er dan voor dat u onze nieuwste weekfolders met geweldige prijzen en kortingen in de gaten houdt. Bezoek Uw Folder elke dag om zeker te weten dat u alle geweldige aanbiedingen van uw favoriete detailhandelaars ziet.
WELKOM BIJ MIJ THUIS
hoofdgerecht
isse wordt
Bouillabait
eel
trad ioonp een
d
geserveern blokjes
a
v
bedje ppelen.
aarda
Bouillabaisse
met rouille
“Bouillabaisse kan je
heel makkelijk op
voorhand maken.”
Bouillabaisse met rouille
4 personen
Voorbereiding 30 min
Bereiding 60 min - Makkelijk - €€
1 dopje saffraan I olijfolie I 2 uien,
fijngehakt I 4 teentjes knoflook, gepeld I
1 preiwit, fijngesneden I 1 venkelknol, in
dunne sneden I 4 tomaten, in stukken
I 80 g geconcentreerde tomatenpuree
I 1 el bloem I 1 el pastis I 2 l visfumet I
3 takjes tijm I 2 verse laurierbladeren
I 500 g visfilet, bv. kabeljauw, roodbaars,
lotte, ... I 8 langoustines I 300 g mosselen,
schelpjes, … I 1 stokbrood I zout, peper
VOOR DE ROUILLE
2 teentjes knoflook I 3 eidooiers I 300 ml
olijfolie extra vierge I 1 el lauw water I 1 el
azijn I sap van 1 citroen I 1 el geconcentreerde tomatenpuree I 1/2 dopje saffraan
I zout, cayennepeper
Frankrijk,
Côtes de Provence,
Villa La Barton, Rosé
26
1 Los de saffraan op in een beetje
lauw water. Verhit op een laag vuur 3 el
olijfolie in een kookpan en fruit de uien,
3 teentjes (geperste) knoflook en de
prei. Voeg de sneden venkel en de
stukken tomaat toe, giet er de saffraan
bij en roer er de tomatenpuree onder.
Laat op een matig vuur een paar
minuten sudderen en schep regelmatig
om.
2 Bestrooi de groenten met de bloem
en schep om. Giet er de pastis bij en
flambeer op een hoog vuur. Voeg de
visfumet, de tijm en de laurier toe.
Zet het vuur laag, zet het deksel op de
pan en laat ongeveer 45 min sudderen.
Zeef de soep door een puntzeef en
breng op smaak met zout en peper.
3 Snij de visfilets in stukken van 4 à
5 cm. Pel de langoustines. Leg de vis,
langoustines, mosselen en schelpen in
de soep en pocheer kort op een hoog
vuur. Haal de tijm en de laurier uit de
soep en zet het vuur uit. Rooster het
foodmagazine | terug naar school 2020
stokbrood in sneetjes goudbruin en wrijf
erover met het resterende teentje
knoflook. Serveer samen met de rouille
bij de bouillabaisse.
Voor de rouille
1 Pel en pers de knoflook. Meng de
eidooiers met de knoflook en voeg
geleidelijk en onder voortdurend roeren
de helft van de olie toe. Voeg het lauw
water en de azijn toe. Roer er dan
geleidelijk de rest van de olie door en
klop tot een soort mayonaise ontstaat.
Breng op smaak met zout, peper en
citroensap.
Vermijd
vette vis
met een
uitgesproken smaak
(makreel,
sardines, ...).
Die overschaduwt
de smaak
van fijnere
vis volledig.
2 Roer er tot slot de tomatenpuree en
de saffraan door en bewaar tot gebruik
in de koelkast.
A
nutriscore
BOUILLABAISSE PER PORTIE
644 KCAL | 14 G VETTEN | 77 G
KOOLHDRATEN | 12 G SUIKERS |
6,5 G VEZELS | 45 G EIWITTEN
nutriscore
D
ROUILLE PER PORTIE 472 KCAL | 51 G VETTEN |
1,4 G KOOLHYDRATEN | 1,1 G SUIKERS |
0,4 G VEZELS | 1,6 G EIWITTEN
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.