Michael
Journaliste
foodacter
ACTIE 18 HET ZOUTGEHALTE VERLAGEN
Minder zout,
meer smaak?
test, evalueert, vergelijkt
Dankzij het Posidoniazout is Carrefour erin geslaagd
het zoutgehalte in de meeste van onze broden te
haël?ote
verlagen met 25% en toch hun lekkere smaak voor
Wie is Mtic
e gr
van we van beroep
a
100% te behouden. Dat zoeken we even uit...
p
a
p
l,
Lees
haë
nalist
Een lekker brood, dat is bloem,
water, gist en zout. Alleen natuurlijke
ingrediënten voor een gezond eindproduct. Want jawel, brood is gezond:
met mate gegeten (150 à 200 g per
dag), brengt het dagelijks een hoop
gezonde stoffen aan die ons lichaam
nodig heeft. Kleine schaduwkant: dat
zout, dat in hoge dosissen net schadelijk is voor onze gezondheid.
De oplossing om het zoutgehalte in
ons brood te verlagen, vonden we
in Spanje, op het eiland Formentera,
waar de zoutvlakten het Posidoniazout leveren. Klassiek zout bevat
40% natrium, het 100% natuurlijke
Posidoniazout bevat er 8%. Resultaat:
na aanpassing van onze recepten,
bevatten de meeste van onze Carrefour-broden nu 25% minder zout.
DEZELFDE SMAAK?
Je zou denken dat het veranderen
van een essentieel onderdeel van een
broodrecept een impact heeft op de
smaak. Niet, dus. Onze meesterbakkers zijn erin geslaagd hun
traditionele recepten aan te passen
en tegelijk de lekkere smaak van het
brood te behouden.
Mic
passie.
, is jour
kinderecnulinair blogger uit onturen op
GELOOF JE HET NIET?
en over zijn culinaire av
s
IK HEB HET VOOR JE GETEST alle CUISTOTOUTARD.NET
Wit tijgerbrood
Ik ben eigenlijk niet echt fan van de smaak van wit
brood. Tot mijn verbazing vond ik wit tijgerbrood met
boter en ham heerlijk. Het broodkruim is vast, de smaak
erg evenwichtig, vooral door die heerlijk krokante korst,
een fijn tegengewicht voor de malse binnenkant.
Meergranenbrood
Ik ben gek op meergranenbrood in al zijn vormen.
Dit was geen uitzondering. Het kruim is heel homogeen.
Het bevat niet te veel graantjes, net genoeg om voor
een krokante toets te zorgen. De smaak is heel mild,
precies wat ik ervan verwachtte.
Suikerbrood
Bij het ontbijt hou ik wel van zo’n zoete versie van
brood. En nog meer bij een zondagse brunch... In dit
suikerbrood werkte de balans tussen zoet en hartig
perfect. Lekker zonder enig broodbeleg.
Rozijnenbrood
Ik heb slechte herinneringen aan het rozijnenbrood uit mijn kindertijd: droog brood met
rozijntjes van rubber. Dit brood is compleet
anders. Het broodkruim is mals, en er zijn precies
genoeg rozijnen zodat ze niet alles overheersen. Lekker als snoepjes! Het brood is ideaal als
vieruurtje met de kinderen.
VERDICT:
Bij het eten is die 25%
minder zout me eerlijk
gezegd niet opgevallen en proefde ik
vooral dat de lekkere
smaak van het brood
van Carrefour niet
anders is dan die van
andere broden met
meer zout. En dus kies
ik, bij gelijk gebleven
smaak, voor het brood
dat het beste is voor
mijn gezondheid.
Heb je een vraag
voor onze
foodchecker?
Stel ze op
[email protected]
foodmagazine | la rentrée 2020
65