Blader voor de nieuwste aanbiedingen door deze folder van Carrefour, geldig van - tot en met -. We hebben 68 pagina's met de huidige weekacties, waar u de beste producten uit de categorie Hypermarkten en supermarkten kunt vinden. Als u geld wilt besparen op uw volgende winkelbezoek aan Carrefour, vergeet dan niet om door de complete folder te bladeren van pagina 1 tot en met pagina 68. Wilt u slim shoppen en geld besparen tijdens uw volgende winkelbezoek aan Carrefour? Zorg er dan voor dat u onze nieuwste weekfolders met geweldige prijzen en kortingen in de gaten houdt. Bezoek Uw Folder elke dag om zeker te weten dat u alle geweldige aanbiedingen van uw favoriete detailhandelaars ziet.
ACTIE 6 RESPECTVOLLE
PARTNERSHIPS OPZETTEN VIA
KWALITEITSKETEN CARREFOUR
“Grotchampignons zijn
steviger en hebben een
intense kastanjesmaak.”
nutriscore
PER PORTIE 193 KCAL
7,8 G VETTEN | 22 G KOOLHYDRATEN
1,1 G SUIKERS | 2,4 G VEZELS | 3,8 G EIWITTEN
40
foodmagazine | oktober 2020
VOOR P
R
TER
ER TE E
IE
TE
N
C
BE
B
BET
LF
3 Schep de polenta op een serveerschaal, voeg de champignons toe en
versier met plukjes verse tijm.
OM
JEZE
2 Bak de champignons in een pan
op een laag vuur in een beetje olijfolie.
Voeg de tijm, zout en peper toe. Giet er
de wijn en de passata bij, meng en laat
sudderen.
TES ACT
U
N
1 Breng het water aan de kook met
de knoflook, de chilivlokken en de rozemarijn. Strooi er geleidelijk en al roerend
de polenta in en laat op een laag vuur
ongeveer 8 min koken terwijl je blijft
roeren. Voeg een scheutje olijfolie toe,
kruid naar smaak met zout en peper en
hou warm.
CRE
ON
MILIE
S
1 l water | 2 teentjes knoflook | 1 tl chilivlokken | 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
| 250 g polenta | 250 g grotchampignons,
in plakjes | 3 takjes tijm | 100 ml rode wijn |
100 ml tomatenpassata | olijfolie extra vierge
| zout, peper
TEN
ERE
4 personen - Voorbereiding 15 min
Bereiding 25 min - Makkelijk - €
UC
DI
OD
Gebakken
grotchampignons
en romige polenta
MEER SEIZOENEN…
“Onder de grond bestaan geen seizoenen. De
omstandigheden voor de champignonteelt zijn er
twaalf maanden per jaar ideaal. Ik zou dus het jaar
rond kunnen kweken, maar dan zou ik zelf ook nooit
nog daglicht zien... In de winter stap ik soms de
grotten binnen terwijl het buiten nog donker is, en is
het alweer donker als ik terug buiten kom. Dat is voor
niemand gezond, en daarom las ik in de zomer een
pauze in. Ik heb ook vitamine D nodig”, besluit Dirk.
CHAMPIGNONS SCHOONMAKEN
Was champignons niet met water!
Champignons zijn als sponzen, ze
zuigen vocht op en verliezen zo hun
smaak. Om grond en onzuiverheden te
verwijderen, borstel je ze voorzichtig
schoon met keukenpapier, of met een
licht bevochtigd sponsje.
Grotchampignons
Kwaliteitsketen
Carrefour
Deze champignons zijn
van ongeëvenaarde
kwaliteit. Ze worden
gekweekt met respect
voor het milieu en
volgens een strikt
lastenboek. Resultaat:
een origineel product,
gekweekt volgens
lokale traditie, en een
duurzaam partnership
tussen Carrefour en een
Belgische teler.
Grotchampignons,
Carrefour.