CITRUS
Panna cotta
met kokos
en citrussalade
4 personen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min - Rusten 3 u
Makkelijk - €
300 ml vloeibare room
300 ml kokosmelk
30 g vanillesuiker
3 blaadjes gelatine
2 el amandelschilfers
1 pompelmoes
2 clementines
1 handvol muntblaadjes
Panna cotta met kokos
en citrussalade
1 Verwarm op een laag vuur de
room, de kokosmelk en de vanillesuiker in een kookpan. Laat intussen de
gelatine weken in een schaaltje koud
water. Zet de pan met de room van het
vuur. Knijp de gelatine uit en klop door
de warme room tot de gelatine
volledig opgelost is.
2 Giet deze kokos-panna cotta in
glaasjes en laat ze minstens 3 uur
(of een nacht) opstijven in de koelkast.
3 Rooster de amandelschilfers
goudbruin in een pan zonder vetstof
en laat ze afkoelen. Schil de citrusvruchten à vif, snij de partjes tussen
de vliesjes uit en meng ze met de
muntblaadjes en de amandelschilfers.
Garneer net voor het serveren de
panna cotta met de citrussalade.
Frankrijk, Loire,
Coteaux du Layon,
La Cave d’Augustin
Florent, Zoet wit
nutriscore
PER PORTIE
467 KCAL
40 G VETTEN.
18 G KOOLHYDRATEN
17 G SUIKERS
3 G VEZELS
7,4 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | februari 2021
11