CITRUS
TIP
Alle citrusvruchten
zijn sappiger
als je ze op
kamertemperatuur
bewaart. Om er zo
veel mogelijk sap
uit te halen, rol
je het fruit een
paar keer over
het werkvlak voor
je het uitperst,
terwijl je er met
de hand licht
op duwt.
M i n i - p a v l o v a ’s
met citrusfruit
en oranjebloesemwater
Mini-pavlova’s
met citrusfruit
en oranjebloesemwater
8 stuks - Voorbereiding 30 min
Bereiding 60 min - Rusten 60 min
Makkelijk - €
4 eiwitten I 1 snuifje zout I 200 g
bloemsuiker I 1 el maïszetmeel I
1 tl citroensap I 1 tl oranjebloesemwater I
1 pompelmoes I 1 sinaasappel I
2 el pistaches, grof gehakt
VOOR DE MASCARPONE MET CITROEN
125 ml koude vloeibare room I
8 g vanillesuiker I 2 el mascarpone I
2 el citroenmarmelade
1 Verwarm de oven voor op 125°C.
Klop de eiwitten op met een snuifje
zout. Voeg geleidelijk de suiker toe
zodra het eiwit begint te schuimen en
klop verder tot stevige, glanzende
sneeuw. Spatel er voorzichtig het
maïszetmeel, het oranjebloesemwater
en het citroensap onder.
2 Bekleed een bakplaat met
bakpapier en verdeel er de meringue in
cirkels van ongeveer 8 à 9 cm diameter
over. Vorm met een lepel een kratertje
in elke meringue: de randen moeten
hoger komen dan het centrum. Laat
1 uur drogen in de oven. Zet op het
einde de oven uit en laat met gesloten
ovendeur 1 uur afkoelen.
r info over
Ontdek nog meeen heel wat
citrusvruchten e recepten
zoete en hartig bereiden.
om ze anders te
12
Carrefour Food Magazine | februari 2021
3 Schil de sinaasappel en de
pompelmoes à vif. Snij de sinaasappelpartjes in halve maantjes en de
pompelmoes in stukken. Giet de room
in een schaal, voeg de vanillesuiker toe
en klop tot stevige slagroom. Spatel er
zo kort mogelijk de mascarpone en de
marmelade onder. Garneer de
pavlova’s met de mascarpone met
citroen, versier met de citrusvruchten
en werk af met de pistaches.
nutriscore
SCAN ME
PER PORTIE
253 KCAL
10 G VETTEN
36 G KOOLHYDRATEN
33 G SUIKERS
1,3 G VEZELS
3,9 G EIWITTEN