PRODUCENT
Melksandwiches
6 sandwiches - Voorbereiding 10 min
Rusten 50 min - Bereiding 10 min
Makkelijk - €
De melk van Kwaliteitsketen Carrefour
beantwoordt aan een strikt lastenboek.
Dierenwelzijn is één van de essentiële
punten, net zoals de garantie van een
smakelijke melk die tot stand kwam met
respect voor het milieu, en een correcte
vergoeding voor de producenten. De melk
van Kwaliteitsketen Carrefour garandeert
hen bijvoorbeeld een vaste vergoeding
van 40 cent per liter. “En het is dankzij die
faire prijs dat wij verder op deze manier
onze dieren kunnen kweken op de wei.
Iedereen wint!”, besluit Jean-Louis.
en
Kom alles te wets,
ui
Lo
over Jeann
zijn koeien en huop
k,
el
heerlijke m
deze video.
36
SCAN ME
Carrefour Food Magazine | februari 2021
1 Zeef de bloem in een mengkom en
voeg de suiker, het ei, de boter en het
zout toe. Los de gedroogde gist op in de
lauwe melk en giet bij de bloem. Meng
tot een homogeen deeg. Haal het deeg
uit de kom en kneed het op het werkvlak
in 7 à 8 min tot een stevig deeg. Leg
het terug in de kom, dek het af met een
schone, vochtige handdoek en laat op
een warme plek rijzen.
2 Til het deeg uit de kom en rol het
tot een lange worst. Snij het in 6 gelijke
porties, rol daar balletjes van en maak
ze vervolgens wat platter tot mooie
sandwiches.
3 Verwarm de oven voor op 220°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en
leg er de deegballetjes op. Laat ze nog
10 min rijzen. Meng de eidooier met wat
water en borstel over de sandwiches.
Bak ze 8 min in de oven.
Warme chocolademelk met granaatappelsiroop
4 personen - Voorbereiding 10 min
Bereiding 15 min - Makkelijk - €
150 g donkere chocolade| 500 ml volle
melk | sap van 1 granaatappel | 50 g fijne
kristalsuiker
1 Breek of snij de chocolade in stukjes en laat ze op een laag vuur smelten
in de melk. Pers de granaatappel uit
met de citruspers (of mix de pitten en
vang het sap op).
2 Verwarm het granaatappelsap in
een pannetje en los er de suiker in op.
Laat inkoken tot siroop.
3 Giet de chocolademelk in koppen
of kommen en voeg de granaatappelsiroop toe. Drink meteen op.
nutriscore
EEN PARTNERSCHAP
GEBASEERD OP RESPECT
350 g tarwebloem | 50 g suiker | 1 ei, losgeklopt | 60 g boter | 12 g gedroogde gist
| 100 ml lauwe melk | 1 eidooier | 2 tl water
| 1 snuifje zout
nutriscore
>> “We verpakken de melk in 100%
recycleerbaar materiaal, dat ook
CO2-neutraal is. Daar zorgt
Hollebeekhoeve voor. Zij produceren hun
eigen zonne-energie en hun eigen biogas.”
PER PORTIE 350 KCAL | 12 G VETTEN |
51 G KOOLHYDRATEN | 9,6 G SUIKERS |
2,2 G VEZELS | 9,9 G EIWITTEN
PER PORTIE 725 KCAL | 33 G VETTEN |
88 G KOOLHYDRATEN | 81 G SUIKERS |
8,3 G VEZELS | 13 G EIWITTEN