DOSSIER
| gratin
Gratin van
butternut, lotte
en Jong Brugge
4 personen - Voorbereiding
15 min - Bereiding 45 min
Makkelijk - €€
1 kleine butternutpompoen I 150 ml
room I 250 ml kokosmelk I 1 el mosterd
I 1/2 tl paprikapoeder I 2 teentjes knoflook I 10 blaadjes salie I 600 g lottefilet
I 100 g Jong Brugge, geraspt I boter
I zout, peper
1 Schil de butternut en snij met
de mandoline of een scherp mes
in dunne sneden. Beboter een
ovenschaal en verwarm de oven
voor op 190°C.
Voorverwarmen
verplicht
Het voorverwarmen van de oven
is cruciaal bij een gratin.
Zo vermijd je dat voedsel
te snel uitdroogt en dat er
temperatuurschommelingen
zijn. Als je een schotel in de
koude oven zet, kan de gratin te
droog of te hard worden en moet
hij langer in de oven staan.
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
2 Breng de room op een laag
vuur aan de kook met de kokosmelk, de mosterd en het paprikapoeder. Plet de knoflook en hak de
salieblaadjes fijn. Voeg ze allebei
toe aan de room en kruid met zout
en peper. Breng aan de kook.
Frankrijk,
Côtes du Rhône,
LePlan-Vermeersch,
Wit
3 Schik de sneden butternut
dakpansgewijs in de ovenschaal.
Kruid met zout en peper en bedek
met lottefilets. Kruid opnieuw met
zout en peper en voeg weer een
laag butternut toe. Giet er de warme
room over, bestrooi met geraspte
kaas en bak 45 min in de oven.
nutriscore
PER PORTIE
548 KCAL
35 G VETTEN
34 G KOOLHYDRATEN
8,7 G SUIKERS
5,5 G VEZELS
34 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | februari 2021
39