Bloemkoolballetjes met gegrilde kikkererwten en pikante tomatensaus
4 personen - Voorbereiding 30 min - Bereiding 30 min - Makkelijk - €
VOOR DE BALLETJES
1 kleine zoete aardappel, geschild en in
kleine blokjes I 500 g bloemkoolroosjes I
1 el ras-el-hanout I 1 el kerriepoeder I
2 el arachideolie I 4 el maïszetmeel
VOOR DE SAUS
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd I
1 rode ui, fijngesnipperd I 1 el olijfolie I
1/2 gedroogd pepertje, fijngehakt I
800 g kerstomaten (blik) I 1 el ras-el-hanout
1/2 el kaneelpoeder I zout
VOOR HET BIJGERECHT
200 g kikkererwten, uitgelekt I 2 el olijfolie
I 1 el kerriepoeder I 125 g Griekse yoghurt
I 2 lente-uitjes, fijngesnipperd I 1 handvol
bladpeterselie, fijngesnipperd
1 Maak de balletjes: kook de blokjes
zoete aardappel gaar in licht gezouten water en laat ze afkoelen. Mix de
bloemkool, de ras-el-hanout en het
kerriepoeder kort in de keukenrobot.
Verhit 1 el arachideolie in een kookpan
en bak het bloemkoolmengsel kort.
Schep het terug in de keukenrobot,
voeg de blokjes zoete aardappel toe en
mix zorgvuldig. Voeg het maïszetmeel
toe en meng tot een stevige massa.
Rol er 8 balletjes van en voeg indien
nodig nog wat maïszetmeel toe als het
mengsel te vochtig is.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier
en leg er de balletjes op. Besprenkel
ze met 1 el arachideolie en bak ze
ongeveer 30 min in de oven, tot ze
goudbruin en krokant zijn.
3 Maak intussen de saus: fruit de
knoflook en de ui in wat olijfolie in
een braadpan. Voeg het pepertje, de
kerstomaten, de ras-el-hanout en de
kaneel toe, kruid met wat zout en laat
op een laag vuur sudderen. Gril de
kikkererwten in een pan met wat olijfolie en het kerriepoeder. Schep een
bodempje saus en balletjes op de
borden, samen met de kikkererwten
en een lepel yoghurt. Strooi er tot slot
de lente-ui en de peterselie over.
Je kan deze
balletjes ook
serveren bij
het aperitief
of als tussendoortje, met
de pittige
tomatensaus als
dipsaus.
nutriscore
A
PER PORTIE
416 KCAL
19 G VETTEN
42 G KOOLHYDRATEN
13 G SUIKERS
13 G VEZELS
12 G EIWITTEN
Jaja,
dit is echt
VEGGIE!
Italië, Abruzzen, Terre
di Chieti, Messapi
Pecorino, Wit
52
Carrefour Food Magazine | februari 2021
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.