Carrefour folder - NIET LANGER GELDIG - pagina 52 *

thumbnail - Carrefour-aanbieding -  producten in de aanbieding - arachideolie, bakplaat, platte peterselie, bloemkool, kaneel, kikkererwten, knoflook, pan, Pecorino, rode ui, teentjes, tomatensaus, uien, yoghurt, peterselie, olijfolie, griekse yoghurt, Veggie. Pagina 52.
52 / 69

* Geldig in alle winkels Carrefour

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Bloemkoolballetjes met gegrilde kikkererwten en pikante tomatensaus 4 personen - Voorbereiding 30 min - Bereiding 30 min - Makkelijk - € VOOR DE BALLETJES 1 kleine zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes I 500 g bloemkoolroosjes I 1 el ras-el-hanout I 1 el kerriepoeder I 2 el arachideolie I 4 el maïszetmeel VOOR DE SAUS 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd I 1 rode ui, fijngesnipperd I 1 el olijfolie I 1/2 gedroogd pepertje, fijngehakt I 800 g kerstomaten (blik) I 1 el ras-el-hanout 1/2 el kaneelpoeder I zout VOOR HET BIJGERECHT 200 g kikkererwten, uitgelekt I 2 el olijfolie I 1 el kerriepoeder I 125 g Griekse yoghurt I 2 lente-uitjes, fijngesnipperd I 1 handvol bladpeterselie, fijngesnipperd 1 Maak de balletjes: kook de blokjes zoete aardappel gaar in licht gezouten water en laat ze afkoelen. Mix de bloemkool, de ras-el-hanout en het kerriepoeder kort in de keukenrobot. Verhit 1 el arachideolie in een kookpan en bak het bloemkoolmengsel kort. Schep het terug in de keukenrobot, voeg de blokjes zoete aardappel toe en mix zorgvuldig. Voeg het maïszetmeel toe en meng tot een stevige massa. Rol er 8 balletjes van en voeg indien nodig nog wat maïszetmeel toe als het mengsel te vochtig is. 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de balletjes op. Besprenkel ze met 1 el arachideolie en bak ze ongeveer 30 min in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn. 3 Maak intussen de saus: fruit de knoflook en de ui in wat olijfolie in een braadpan. Voeg het pepertje, de kerstomaten, de ras-el-hanout en de kaneel toe, kruid met wat zout en laat op een laag vuur sudderen. Gril de kikkererwten in een pan met wat olijfolie en het kerriepoeder. Schep een bodempje saus en balletjes op de borden, samen met de kikkererwten en een lepel yoghurt. Strooi er tot slot de lente-ui en de peterselie over. Je kan deze balletjes ook serveren bij het aperitief of als tussendoortje, met de pittige tomatensaus als dipsaus. nutriscore A PER PORTIE 416 KCAL 19 G VETTEN 42 G KOOLHYDRATEN 13 G SUIKERS 13 G VEZELS 12 G EIWITTEN Jaja, dit is echt VEGGIE! Italië, Abruzzen, Terre di Chieti, Messapi Pecorino, Wit 52 Carrefour Food Magazine | februari 2021 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

Andere folders Carrefour

Net binnengekomen folders