ACTIE 1 HET GOEDKOOPSTE
BIOMERK VAN BELGIË AANBIEDEN
Kabeljauw
in papillot
met kruidenboter
2,88
euro/p.p.
4 personen
Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min - Makkelijk - €
1 bosje bieslook, fijngesnipperd
1 bosje peterselie, fijngehakt
2 biocitroenen
800 g aardappelen
6 el pistaches, fijngehakt
4 kabeljauwfilets
6 el dille
IN JE VOORRAADKAST
100 g boter, op kamertemperatuur
1 teentje knoflook, geperst
4 laurierbladeren
zeezout, zwarte peper
Kabeljauw in papillot
met kruidenboter
nutriscore
A
PER PORTIE
513 KCAL
26 G VETTEN
30 G KOOLHYDRATEN
2,5 G SUIKERS
5,1 G VEZELS
40 G EIWITTEN
België Limburg, Jerom
Winery by Hoenshof,
Chardonnay, Wit
56
Carrefour Food Magazine | februari 2021
1 Maak eerst de kruidenboter: roer
de malse boter met een spatel tot de
textuur van room. Voeg de bieslook,
de peterselie, de knoflook, het sap van
1 citroen, zout en peper toe. Schep dit
mengsel op een vel plasticfolie en rol
tot een worst met 2 cm diameter. Leg in
de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
Boen de aardappelen schoon en kook
ze 10 min in gezouten water. Giet ze af
en snij ze in schijfjes.
3 Leg de visfilets elk op een groot
vel bakpapier en voeg de schijfjes
aardappel en 3 rondjes kruidenboter
toe. Bestrooi met de pistaches en de
dille en leg er telkens 2 schijfjes citroen
en 1 laurierblad op. Sluit de papillotten
zorgvuldig af en zet ze 20 min in de
oven.