1,52
Marokkaanse soep
met bloemkool
ge
ge
ten
so
ep
, is
nutriscore
A
PER PORTIE
571 KCAL
19 G VETTEN
77 G KOOLHYDRATEN
11 G SUIKERS
15 G VEZELS
15 G EIWITTEN
r
wo
dt
se
an
kka
aro
Harira, de M
tijde
ns de ramadan
euro/p.p.
t
de
ees
tra
m
t
dition
ele soep die he
Snelle Marokkaanse soep met bloemkool en korianderpesto
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min - Makkelijk - €
1 Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes (brunoise).
Maak de bloemkoolroosjes los en snij ze in nog kleinere
roosjes. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook.
4 wortelen - 300 g bloemkool
1 el geconcentreerde tomatenpuree
200 g kikkererwten, uitgelekt
1 tl ras-el-hanout
2 el citroensap
1 stokbrood
2 Verhit 3 el olie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de wortelblokjes toe en laat ze al roerend 2 min
meebakken. Voeg dan de bloemkoolroosjes en de tomatenpuree toe en laat nog 2 min bakken.
IN JE VOORRAADKAST
1 ui - 2 teentjes knoflook - olijfolie 2 groentebouillonblokjes - zout, peper
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
3 Giet er 1 l water bij en verbrokkel er de bouillonblokjes bij.
Voeg de ras-el-hanout en de kikkererwten toe en laat 15 min
koken. Breng dan op smaak met zout, peper en citroensap.
Verdeel de soep over de borden en serveer met sneden
stokbrood.
Carrefour Food Magazine | februari 2021
57