MIJN BIOMENU
Het is al klaar!
Snel
klaar
Weinig tijd? Geen inspiratie? Geen probleem!
Hier zijn gevarieerde en evenwichtige recepten
die je in één-twee-drie klaar hebt.
Kip met appelen
op Normandische
wijze
nutriscore
A
PER PORTIE
532 KCAL
15 G VETTEN
44 G KOOLHYDRATEN
19 G SUIKERS
9,2 G VEZELS
43 G EIWITTEN
Frankrijk, Beaujolais,
Juliénas, Domaine du
Granit Doré, Rood
Kip met appelen op Normandische wijze
Voor 4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min - Makkelijk
800 g aardappelen
600 g kipfilet
600 g Parijse champignons
400 ml witte wijn
200 ml lichte room
een paar takjes dragon, fijngehakt
4 appelen
IN JE VOORRAADKAST
boter
1 kippenbouillonblokje
zout, peper
1 Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze
gaar in gezouten water. Laat een klontje boter smelten in
een braadpan en bak de kipfilet rondom goudbruin. Kruid
met zout en peper. Snij de champignons in dunne schijfjes,
leg ze bij de kip en laat een paar tellen meebakken.
2 Blus de pan met de wijn en laat de alcohol verdampen.
Roer er de room en het verkruimelde bouillonblokje
onder, voeg de dragon toe en laat de kip ongeveer 12 min
sudderen op een matig vuur.
3 Snij de appelen in stukken en bak ze goudbruin in een
klontje boter. Verdeel ze over de borden en schep er de
Normandische kip op. Serveer met de aardappelen.
Carrefour Food Magazine | februari 2021
59