CITRUS
Salade van
bloedsinaasappel
met rode biet, zure
room en walnoten
Salade van bloedsinaasappel met
rode biet, zure room
en walnoten
4 personen
Voorbereiding 15 min
Bereiding 5 min - Makkelijk - €
400 g voorgekookte rode bieten
2 bloedsinaasappelen
1 sinaasappel
1 tl mosterd
1 el rode wijnazijn
1 el notenolie
50 ml olijfolie
2 tl venkelzaadjes, fijngemalen
50 g gepelde walnoten
10 g bieslook, fijngesnipperd
10 g dille, fijngesnipperd
250 g zure room
peper, zout
1 Snij de bieten in stukken. Pers
1/2 bloedsinaasappel uit. Schil de rest
van de sinaasappelen à vif en snij ze in
schijven. Meng het sap met de mosterd,
de wijnazijn en de notenolie. Giet er
heel geleidelijk de olijfolie bij en klop tot
een vinaigrette. Voeg de venkelzaadjes
toe en kruid met zout en peper. Giet de
helft van de vinaigrette over de bieten
en laat marineren.
2 Hak de walnoten grof en rooster ze
goudbruin op een laag vuur in een
braadpan zonder vetstof. Schep de helft
van de kruiden door de zure room en
nappeer er een serveerschaal mee.
“Zoute, zoete en zure
smaken combineren,
zorgt voor een
perfecte balans”
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND
3 Schik vervolgens de uitgelekte
bieten en de schijven sinaasappel op
de schaal. Besprenkel met de rest van
de vinaigrette en strooi er de geroosterde noten en de rest van de fijngesnipperde kruiden over. Serveer op
kamertemperatuur.
nutriscore
PER PORTIE
507 KCAL
45 G VETTEN
19 G KOOLHYDRATEN
16 G SUIKERS
6,6 G VEZELS
6,8 G EIWITTEN
Carrefour
CarrefourFood
FoodMagazine
Magazine| februari
| février 2021
9