Carrefour folder - 01/03 - 31/03/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 17 *

thumbnail - Carrefour-aanbieding - 01/03/2021 - 31/03/2021 -  producten in de aanbieding - aardappelen, kaas, maiskolven, mineralen, Moët & Chandon, spaghetti, worstjes, olijfolie, vegetarisch eten, Veggie, quinoa, vitamine, omega 3, Feta, BBQ. Pagina 17.
17 / 69

* Geldig in alle winkels Carrefour

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
UITDAGING | Veggie eten, een paar dagen per week of elke dag, dat kan wat ingewikkld lijken. Nochtans is het heel gemakkelijk om veel verschillende smaken te proberen, met heerlijke texturen, en voedzaam te eten zonder dat je extra tijd in de keuken moet doorbrengen. Hier zijn onze tips om je op weg te helpen. Georgiana : “Wij zijn 5 jaar geleden vegetariër geworden. We wilden allebei graag gezonder leven, en uiteindelijk was ik het die me op een dag aan een detox-uitdaging gewaagd heb. Op het programma: een week lang zoveel mogelijk fruit en groenten, geen vlees en geen vis. Jeremy heeft meegedaan, uit nieuwsgierigheid en voor de uitdaging. De balans na die ene week: veel meer energie, betere spijsvertering, het algemene gevoel fitter te zijn. En als bonus: we hadden nooit het gevoel dat we iets misten. Dat was een echte klik! Sindsdien is vlees voorgoed van ons menu verdwenen.” Jeremy: “Georgiana en ik koken allebei en we hebben zonder veel problemen de overgang gemaakt naar vegetarisch koken. Daar hebben we veel geluk mee (lacht). Wat ons ook helpt om verder te doen en gemotiveerd te blijven, is dat iedereen in huis gewoon mee vegetarisch eet.” veggie eten IN DE KEUKEN Georgiana: “Wat echt heel plezant is in een veggie keuken, is dat er zoveel mogelijkheden zijn. Mensen denken soms dat je beperkter bent, maar het is net omgkeerd! We zoeken en lezen heel wat recepten en geven klassiekers een vegetarische draai, zoals spaghetti bolognese met fijngeprakte tofoe in de plaats van het gehakt, of een veggie pitta met seitan bereid als gyros. Er zijn zoveel mogelijkheden om vlees te vervangen: veggie burgers, balletjes… Kiezen is nog het moeilijkste!” Jeremy: “We proberen zeer gevarieerd te eten. Onze nodige eiwitten vinden we in peulvruchten of paddenstoelen. We eten ook veel noten, voor de omega 3. Groenten leveren vitamines en mineralen, en we vullen onze voeding aan met een beetje kaas en eieren. De snelle recepten die we niet kunnen missen? Quinoa- of bulgursalade voor de lunch, met groenten en een beetje feta. Veggie woks, frietjes van zoete aardappelen, groenten uit de oven met flink wat olijfolie. En belangrijk: wij brengen nu niet meer tijd door in de keuken dan vroeger.” TIP VAN JEREMY “Voor een lekkere veggie barbecue maak ik groentebrochettes met tofoe en maïskolven. Nog wat veggie worstjes erbij: succes verzekerd!” Ontdek onze recepten op de volgende pagina’s. Carrefour Food Magazine | maart 2021 17

Andere folders Carrefour

Net binnengekomen folders