UITDAGING |
Veggie eten, een paar
dagen per week of elke dag,
dat kan wat ingewikkld
lijken. Nochtans is het
heel gemakkelijk om veel
verschillende smaken te
proberen, met heerlijke
texturen, en voedzaam
te eten zonder dat je extra
tijd in de keuken moet
doorbrengen. Hier zijn onze
tips om je op weg te helpen.
Georgiana : “Wij zijn 5 jaar
geleden vegetariër geworden.
We wilden allebei graag gezonder
leven, en uiteindelijk was ik het die
me op een dag aan een
detox-uitdaging gewaagd heb.
Op het programma: een week lang
zoveel mogelijk fruit en groenten,
geen vlees en geen vis. Jeremy
heeft meegedaan, uit
nieuwsgierigheid en voor de
uitdaging. De balans na die ene
week: veel meer energie, betere
spijsvertering, het algemene gevoel
fitter te zijn. En als bonus: we
hadden nooit het gevoel dat we iets
misten. Dat was een echte klik!
Sindsdien is vlees voorgoed van
ons menu verdwenen.”
Jeremy: “Georgiana en ik koken
allebei en we hebben zonder veel
problemen de overgang gemaakt
naar vegetarisch koken. Daar
hebben we veel geluk mee (lacht).
Wat ons ook helpt om verder te
doen en gemotiveerd te blijven, is
dat iedereen in huis gewoon mee
vegetarisch eet.”
veggie eten
IN DE KEUKEN
Georgiana: “Wat echt heel plezant
is in een veggie keuken, is dat er
zoveel mogelijkheden zijn. Mensen
denken soms dat je beperkter bent,
maar het is net omgkeerd!
We zoeken en lezen heel wat
recepten en geven klassiekers een
vegetarische draai, zoals spaghetti
bolognese met fijngeprakte tofoe
in de plaats van het gehakt, of een
veggie pitta met seitan bereid als
gyros. Er zijn zoveel mogelijkheden
om vlees te vervangen: veggie
burgers, balletjes… Kiezen is nog
het moeilijkste!”
Jeremy: “We proberen zeer
gevarieerd te eten. Onze nodige
eiwitten vinden we in
peulvruchten of paddenstoelen.
We eten ook veel noten, voor de
omega 3. Groenten leveren
vitamines en mineralen, en we
vullen onze voeding aan met een
beetje kaas en eieren. De snelle
recepten die we niet kunnen
missen? Quinoa- of bulgursalade
voor de lunch, met groenten en een
beetje feta. Veggie woks, frietjes
van zoete aardappelen, groenten
uit de oven met flink wat olijfolie.
En belangrijk: wij brengen nu niet
meer tijd door in de keuken dan
vroeger.”
TIP VAN
JEREMY
“Voor een lekkere
veggie barbecue maak
ik groentebrochettes
met tofoe en
maïskolven. Nog wat
veggie worstjes erbij:
succes verzekerd!”
Ontdek onze
recepten op de
volgende pagina’s.
Carrefour Food Magazine | maart 2021
17