UITDAGING
Dahl van linzen
met bloemkool, rijst
en gegrilde kokos
Bulgarije, Côte
de Danube,
Château Burgozone,
Viognier, Wit
nutriscore
A
PER PORTIE
859 KCAL
30 G VETTEN
100 G KOOLHYDRATEN
11 G SUIKERS
23 G VEZELS
36 G EIWITTEN
Dahl van linzen met bloemkool,
rijst en gegrilde kokos
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 40 min - Makkelijk - €
Meer veggie
recepten op
carrefour.eu
SCAN ME
20
1 bloemkool I 1 ui I 3 teentjes knoflook I 1 rood
pepertje I 300 g rode linzen I 1 limoen I olijf
olie I 1 tl kerriepoeder I 1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma I 200 g tomaten (blik) I 400 ml
kokosmelk I 600 ml groentebouillon I
1 snuifje zeezout I 300 g basmatirijst I 4 el
kokosschilfers I verse koriander (potje) I
peper, zout
Vooraf
Spoel de bloemkool en verdeel in roosjes. Pel de ui en de knoflook, snipper de
ui en pers de knoflook. Rasp het pepertje. Spoel de linzen en laat ze uitlekken.
Pers een helft van de limoen uit.
1 Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier
en verdeel er de bloemkoolroosjes
Carrefour Food Magazine | maart 2021
over. Besprenkel met olijfolie, kruid met
zout en peper en rooster 20 à 25 min
in de oven. Verhit een beetje olijfolie in
een stoofpan en fruit de ui 2 min op een
laag vuur. Voeg knoflook, het pepertje
en de specerijen toe en laat 1 à 2 min
meebakken.
2 Voeg de tomaten, de linzen, de kokosmelk, de bouillon en het zeezout toe
en laat 30 min sudderen (zonder deksel).
Schep af en toe om zodat het gerecht
niet kan aanbranden. Kook intussen de
rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Rooster de kokosnoot kort in een pan
zonder vetstof en op een laag vuur. Leg
de geroosterde bloemkoolroosjes in de
dahl en schep om. Giet er het limoensap
bij en serveer met de rijst en limoenkwartjes. Decoreer nog met wat verse
koriander en de geroosterde kokos.
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.