Taco’s met
seitan, guacamole
en chimuchurri
SLIM IDEE VAN
GEORGIANA
4 personen - Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min - Makkelijk - €
“Een snel en simpel
veggie recept? Taco’s
met avocado en
bonen, en met een
heerlijk sausje erbij.”
VOOR DE SAUS
1 klein rood pepertje I 1 kleine rode ui I
1 teentje knoflook I 20 g peterselie (potje) I
10 g verse oregano (potje) I 2 el rode wijnazijn
I 100 ml olijfolie I zout
VOOR DE GUACAMOLE
1 limoen I 15 g koriander (potje) I 2 avocado’s I
1 teentje knoflook I zout en peper
VOOR DE TACO’S
1 sjalot I olijfolie I 1 tl tex mex kruidenmix
400 g seitan, in sneden I 2 kleine tortilla’s I
zout en peper
Vooraf
Hak het pepertje fijn. Pel en snipper de
rode ui, de sjalot en de knoflook. Pers
de limoen uit. Hak de koriander fijn.
Schil de avocado’s, verwijder de pit en
snij het vruchtvlees in schijfjes.
Ta c o ’s m e t s e i t a n ,
guacamole en
chimichurri
1 Maak de saus. Mix alle ingrediënten
behalve het pepertje en de ui samen in
een kleine keukenrobot tot een saus.
Voeg daarna het pepertje en de ui toe
en meng. Breng eventueel op smaak
met zout en peper.
2 Maak de guacamole. Prak de
schijfjes avocado met een vork tot een
grove puree. Giet er het limoensap bij,
voeg de knoflook en de koriander toe
en meng. Kruid met zout en peper.
nutriscore
A
Chili,
Leydavallei,
Leyda Estate, Wit
PER PORTIE
824 KCAL
49 G VETTEN
54 G KOOLHYDRATEN
5,2 G SUIKERS
8,8 G VEZELS
37 G EIWITTEN
3 Verhit op een matig vuur een beetje
olie in een braadpan. Fruit de sjalot
1 min en voeg dan de specerijen toe.
Leg er na 30 seconden de sneden seitan in en laat in een paar minuten goudbruin bakken. Warm intussen de tortilla’s
op in een braadpan zonder vetstof. Vul
ze met de guacamole en de seitan en
nappeer met de chimichurri-saus.
Carrefour Food Magazine | maart 2021
21