Hartige
brunch
Gerechtjes met ei zijn
onmisbaar
bij een brunch
Omelette soufflée
4 personen - Voorbereiding 15 min - Bereiding 25 min - Makkelijk - €
4 lente-uitjes
1 handvol kervel
1 handvol peterselie
1 handvol dille
2 el witte wijnazijn
8 eieren
4 el melk
250 g spinazie
6 sneden gekookte ham
80 g geraspte geitenkaas
1 stokbrood
olijfolie
zout, peper
1 Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
Pluk de blaadjes van de kervel, peterselie en dille en hak ze grof. Meng alle
kruiden door elkaar en besprenkel ze
met de witte wijnazijn en een scheutje
olijfolie. Kruid met zout en peper en
28
zet opzij. Splits de eieren. Klop de
eidooiers los met de melk. Klop de
eiwitten tot halfstijve sneeuw en spatel
voorzichtig onder de eidooiers.
2 Bak de spinazie kort in een braadpan met wat hete olie, schep ze uit de
pan en zet ze opzij. Giet weer wat olie
in de pan en giet er een vierde van het
eimengsel in. Bak in 4 min een omelet
op een laag vuur. Beleg de helft van
de omelet met 3 halve sneden ham,
lente-ui en geraspte geitenkaas. Plooi
de omelet dubbel en laat bakken tot
de kaas begint te smelten. Bak zo
verder omeletten met de rest van de
ingrediënten.
3 Leg elke omelet op een bord en
serveer met stokbrood en met de
kruidensalade.
Carrefour Food Magazine | maart 2021
Voor een ultralichtne
omelet giet je eeter
scheutje spuitwa e
bij de losgeklopt een
eieren. Je kan ookaat
snuifje bicarbon
voor voeding
toevoegen.
Frankrijk, Bordeaux,
Loupiac, Château
des Roches,
Wit zacht
nutriscore
PER PORTIE
547 KCAL
27 G VETTEN
34 G KOOLHYDRATEN
3,2 G SUIKERS
3,3 G VEZELS
40 G EIWITTEN