“Het volledige
groeiproces verloopt
ecologisch en duurzaam”
Penne met
peterseliepesto
en zalm met kruiden
en sesam
>>
4 personen - Voorbereiding 15 min
Bereiding 20 min - Makkelijk - €€
1 teentje knoflook I 80 g pijnboompitten
I 1 bosje bladpeterselie I 4 el geraspte
Parmezaanse kaas I 320 g penne I olijfolie I
zout, peper
VOOR DE ZALM
4 zalmfilets I 2 tl olijfolie I 4 tl sesamzaadjes
I 2 tl Provençaalse kruiden I zout, peper
1 Breng een grote pan gezouten water aan de kook voor de pasta. Pel de
knoflook. Rooster de pijnboompitten.
Mix ze met de knoflook, de peterselie
en de Parmezaanse kaas. Voeg 2 el
olijfolie toe en mix tot een dikke pesto.
Voeg indien nodig nog een beetje olie
toe.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de zalm in kleine rechthoeken,
besprenkel ze met olijfolie, strooi er de
sesamzaadjes en de Provençaalse kruiden over en kruid met zout en peper.
Zet ongeveer 10 min in de oven.
nutriscore
3 Kook de pasta in het water volgens
de aanwijzingen op de verpakking.
Giet ze af en schep er de pesto onder.
Serveer bij de zalm.
A
PER PORTIE 1061 KCAL | 55 G VETTEN
| 94 G KOOLHYDRATEN | 5,1 G SUIKERS
| 4,9 G VEZELS | 45 G EIWITTEN
34
WAT KUN JE
DOEN MET EEN
RESTJE VERSE
KRUIDEN?
Maak kruidenboter.
Hak de kruiden fijn en
meng ze met malse
boter, zout, peper en
eventueel een beetje
geperste knoflook. Rol
de boter in bakpapier
tot een worstje en laat
opstijven in de koelkast.
Vries ze in. Hak de
kruiden fijn en verdeel
ze over de vakjes van
een ijsblokjesbakje.
Giet er een beetje
olijfolie over en zet in de
diepvriezer. Voeg toe
aan soep, sauzen, …
Maak kruidenazijn.
Duw de kruiden
simpelweg in een
fles azijn. Heerlijk om
salades op smaak te
brengen.
Carrefour Food Magazine | maart 2021
ZON EN WATER
Vegobel teelt alleen kruiden in potjes. Op die manier
blijven de producten langer vers, zowel in de keten als
thuis. En de productie is dan ook niet seizoensgebonden, waardoor het tuinbouwbedrijf continu een
breed gamma aan diverse kruiden kan aanbieden.
Daarbij gaat uiterst veel aandacht uit naar het zo
milieuvriendelijk mogelijk werken, bevestigt Steven: “Al
het regenwater dat op onze serres valt, wordt
opgevangen in grote bassins en gebruiken we om onze
planten water te geven. We hebben onze hall vol gelegd
met zonnepanelen, en daarnaast hebben we onze eigen
elektriciteitscentrale. Die centrale produceert de
warmte die we nodig hebben om onze serres te
verwarmen.”
LOKAAL EN MILIEUVRIENDELIJK
En daar blijft het niet bij: “Onze elektriciteitsinstallatie
produceert onvermijdelijk CO2, maar die blazen we in
de serres, zodat de planten die tijdens hun groeiproces
kunnen omzetten in zuurstof. We vinden het uiterst
belangrijk om alles lokaal te produceren en zetten
daarbij alles op alles om de nadelen die daarmee
gepaard gaan om te zetten in voordelen.”
EEN ECHTE BELEVING
De broers Lauwers zijn ook heel trots op het resultaat,
de kruiden zelf: “Het is een natuurlijk product met een
lekkere smaak die de gebruiker ook nog eens een
aangename beleving bezorgt. Onze verse kruiden
brengen altijd de lente op ons bord, en dat het hele jaar
door! Je kan ze niet alleen gebruiken bij het koken,
maar je kan er ook thee van maken of ze gebruiken als
garnering”, besluit Steven.