Carrefour folder - 01/03 - 31/03/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 34 *

thumbnail - Carrefour-aanbieding - 01/03/2021 - 31/03/2021 -  producten in de aanbieding - azijn, platte peterselie, kaas, knoflook, kruidenboter, pan, parmezaanse kaas, pasta, penne, provençaalse kruiden, zalm, peterselie, olijfolie, pesto, Gamma, koelkast. Pagina 34.
34 / 69

* Geldig in alle winkels Carrefour

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
“Het volledige groeiproces verloopt ecologisch en duurzaam” Penne met peterseliepesto en zalm met kruiden en sesam >> 4 personen - Voorbereiding 15 min Bereiding 20 min - Makkelijk - €€ 1 teentje knoflook I 80 g pijnboompitten I 1 bosje bladpeterselie I 4 el geraspte Parmezaanse kaas I 320 g penne I olijfolie I zout, peper VOOR DE ZALM 4 zalmfilets I 2 tl olijfolie I 4 tl sesamzaadjes I 2 tl Provençaalse kruiden I zout, peper 1 Breng een grote pan gezouten water aan de kook voor de pasta. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten. Mix ze met de knoflook, de peterselie en de Parmezaanse kaas. Voeg 2 el olijfolie toe en mix tot een dikke pesto. Voeg indien nodig nog een beetje olie toe. 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zalm in kleine rechthoeken, besprenkel ze met olijfolie, strooi er de sesamzaadjes en de Provençaalse kruiden over en kruid met zout en peper. Zet ongeveer 10 min in de oven. nutriscore 3 Kook de pasta in het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en schep er de pesto onder. Serveer bij de zalm. A PER PORTIE 1061 KCAL | 55 G VETTEN | 94 G KOOLHYDRATEN | 5,1 G SUIKERS | 4,9 G VEZELS | 45 G EIWITTEN 34 WAT KUN JE DOEN MET EEN RESTJE VERSE KRUIDEN? Maak kruidenboter. Hak de kruiden fijn en meng ze met malse boter, zout, peper en eventueel een beetje geperste knoflook. Rol de boter in bakpapier tot een worstje en laat opstijven in de koelkast. Vries ze in. Hak de kruiden fijn en verdeel ze over de vakjes van een ijsblokjesbakje. Giet er een beetje olijfolie over en zet in de diepvriezer. Voeg toe aan soep, sauzen, … Maak kruidenazijn. Duw de kruiden simpelweg in een fles azijn. Heerlijk om salades op smaak te brengen. Carrefour Food Magazine | maart 2021 ZON EN WATER Vegobel teelt alleen kruiden in potjes. Op die manier blijven de producten langer vers, zowel in de keten als thuis. En de productie is dan ook niet seizoens­gebonden, waardoor het tuinbouwbedrijf continu een breed gamma aan diverse kruiden kan aanbieden. Daarbij gaat uiterst veel aandacht uit naar het zo milieuvriendelijk mogelijk werken, bevestigt Steven: “Al het regenwater dat op onze serres valt, wordt opgevangen in grote bassins en gebruiken we om onze planten water te geven. We hebben onze hall vol gelegd met zonnepanelen, en daarnaast hebben we onze eigen elektriciteitscentrale. Die centrale produceert de warmte die we nodig hebben om onze serres te verwarmen.” LOKAAL EN MILIEUVRIENDELIJK En daar blijft het niet bij: “Onze elektriciteitsinstallatie produceert onvermijdelijk CO2, maar die blazen we in de serres, zodat de planten die tijdens hun groeiproces kunnen omzetten in zuurstof. We vinden het uiterst belangrijk om alles lokaal te produceren en zetten daarbij alles op alles om de nadelen die daarmee gepaard gaan om te zetten in voordelen.” EEN ECHTE BELEVING De broers Lauwers zijn ook heel trots op het resultaat, de kruiden zelf: “Het is een natuurlijk product met een lekkere smaak die de gebruiker ook nog eens een aangename beleving bezorgt. Onze verse kruiden brengen altijd de lente op ons bord, en dat het hele jaar door! Je kan ze niet alleen gebruiken bij het koken, maar je kan er ook thee van maken of ze gebruiken als garnering”, besluit Steven.

Andere folders Carrefour

Net binnengekomen folders