heerlijk traditioneel
Spiegelei met een
maritieme twist
Artisjokken
gevuld met brie
4 personen - Voorbereiding 30 min
Bereiding 1 u - Makkelijk - €
1 citroen I 4 artisjokken I 2 laurierbladeren
I 250 g brie I 70 g zure room I 1 ei I 100 g
geraspte Parmezaanse kaas I 2 sneden
zuurdesembrood I 2 el boter I 1 el gedroogde
oregano I 1 teentje knoflook I een paar plukjes verse oregano I honing I zout, peper
1 Pers de citroen uit. Snij de basis
van de artisjokken en snij de bladeren
bovenaan bij om een vlak oppervlak te
krijgen. Breng een grote pan water aan
de kook met de laurierbladeren en het
citroensap. Kook hierin de artisjokken,
15 min (kleintjes) à 45 min (grote) lang.
2 Laat de brie in een pannetje smelten met de zure room. Voeg van het
vuur de eidooier en de Parmezaanse
kaas toe. Kruid met peper en meng
goed. Verwarm de oven voor op 200°C.
3 Laat de artisjokken uitlekken en
verwijder het hooi. Vul ze met het
briemengsel. Bak de sneden brood
goudbruin in een braadpan met de
boter en voeg de gedroogde oregano
en de knoflook toe. Verbrokkel het
brood over de artisjokken en bak ze in
15 min goudbruin in de oven. Werk af
met verse oregano en wat honing en
serveer.
nutriscore
PER PORTIE
578 KCAL
35 G VETTEN
34 G KOOLHYDRATEN
26 G SUIKERS
2,8 G VEZELS
30 G EIWITTEN
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
voorgerecht
uit de zee
Geen zalm?
Vervang hem door
gekookte ham
Ei in een potje met gerookte zalm en spinazie
4 personen - Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min - Makkelijk - €
200 g ricotta I 4 sneden gerookte zalm I
2 handenvol jonge spinazieblaadjes I
4 eieren I 2 lente-uitjes I 2 el olijfolie I een
paar takjes dille I 1 stokbrood I zout, peper
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Verdeel de ricotta over de bodem
van 4 individuele ovenschaaltjes. Leg er
gerookte zalm en spinazieblaadjes bij
en breek vervolgens over elk schaaltje
een ei. Kruid met zout en peper. Hak
de lente-uitjes fijn en strooi ze over de
schaaltjes.
3 Zet de schaaltjes 5 à 10 min in de
oven, tot het ei begint te stollen. Giet
net voor het serveren een scheutje
olijfolie in elk schaaltje. Versier met
plukjes dille en serveer er knapperig
stokbrood bij.
nutriscore
PER PORTIE
404 KCAL
20 G VETTEN
32 G KOOLHYDRATEN
3,8 G SUIKERS
1,6 G VEZELS
24 G EIWITTEN
Frankrijk, Loire,
Cheverny, Domaine
Olivier Cadoux “Le Clos
de Nozieux”, Wit
Carrefour Food Magazine | april 2021
29