MILIE
Apero
time
U
N
JEZE
TER
ERE
LF
BE
kip van Weleer
KIP VAN WELEER
KWALITEITSKETEN
CARREFOUR
Tandoori kippenvleugeltjes
met limoen en koriander
De Kip van Weleer is van een
rustiek kippenras, uitgekozen
om te voldoen aan de vereisten van de Kwaliteitsketen
Carrefour.
4 personen - Voorbereiding 15 min - Rusten 1 u Bereiding 25 min - Makkelijk - €
850 g kippenvleugeltjes
3 teentjes knoflook
verse gember
3 el limoensap
1 limoen
200 g natuuryoghurt
1 tl garam masala
1 tl gemalen kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 snuifje gemalen pili-pili
1 bosje verse koriander
zout, peper
Herkomst: België
Heeft toegang tot buitenruimte in de Ardennen
Lokaal, 100% plantaardig
voer zonder ggo (<0,9%)
Gekweekt zonder
antibioticabehandelingen*
Volledige traceerbaarheid
dankzij blockchain
*vanaf twee weken na het uitbroeden.
Kip van Weleer
Kwaliteitsketen Carrefour,
+/- 1,5 kg, € 9,75 (€ 6,5/kg)
Meng voor een saus
met
- 1 Griekse yoghurt er
,
nd
ria
- 2 tl verse ko
p,
sa
en
- 2 el citro
- 1 snuifje zout,
- 1 scheutje olijfolie.
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
1 Snij de kippenvleugeltjes langs het gewricht in
tweeën en kruid ze met zout en peper. Pel en pers
de knoflook. Pel en rasp 3 cm gember. Meng in een
grote schaal de yoghurt met de knoflook, de gember,
het limoensap, alle specerijen, zout en peper. Leg
er de kippenvleugels in en wentel ze goed door de
marinade. Laat minstens 1 u marineren (tot maximaal
24 u).
2 Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een
bakplaat met bakpapier en verdeel er de kippenvleugeltjes over. Bak ze 20 à 25 min in de oven, tot
ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze na 15 min om,
zodat ze gelijkmatig bruin kunnen worden.
3 Schik de kippenvleugeltjes op een serveerschaal, bestrooi ze met fijngehakte koriander en
serveer met de in partjes gesneden extra limoenen.
nutriscore
EN
VOOR P
R
T
UC
|
DI
OD
DOSSIER
PER PORTIE 528 KCAL | 37 G VETTEN | 5,6 G
KOOLHYDRATEN | 3,9 G SUIKERS | 1,1 G VEZELS | 43 G
EIWITTEN
Frankrijk, Pays d’Oc,
Maison Castel,
Merlot Rosé
Carrefour Food Magazine | april 2021
41