ACTIE 13 HET PREVENTIEF GEBRUIK
VAN ANTIBIOTICA VERBIEDEN IN DE
KWALITEITSKETEN CARREFOUR
Kippenonderbouten
met sjalotten en
mosterd-roomsaus
4 personen - Voorbereiding 20 min Bereiding 30 min - Makkelijk - €
2 teentjes knoflook
8 sjalotten
1 kippenbouillonblokje
10 takjes citroentijm + extra
8 kippenonderbouten
150 ml droge witte sherry
100 ml zure room
1 el Dijonmosterd
arachideolie
boter
zout, peper
Ter voorbereiding: pel de knoflook, pel
de sjalotten en snij ze in tweeën. Breng
500 ml water aan de kook en los er het
bouillonblokje in op. Bind de takjes tijm
samen met wat keukentouw.
1 Vewarm de oven voor op 200°C.
Kruid de onderbouten met zout en
peper. Verhit wat olie en 1 klontje boter
in een ovenvaste braadpan. Bak de
onderbouten rondom tot het vel krokant
is. Schep uit de pan en zet opzij.
2 Voeg aan dezelfde pan nog een
klontje boter toe en fruit de sjalotten
glazig. Zet meteen het vuur laag, pers er
de knoflook bij en laat 1 min meebakken
maar niet kleuren. Blus met de sherry,
laat even inkoken en giet er dan 300 ml
van de kippenbouillon bij. Voeg de zure
room, de mosterd en de tijm toe.
44
Carrefour Food Magazine | april 2021
3 Leg de onderbouten terug in de
pan en zet die 20 à 25 min in de oven.
Bestrooi met verse tijm en serveer.
nutriscore
WAT MET EEN RESTJE?
Gebruik de kip voor in
een belegd broodje,
een Caesarsalade,
op een pizza,
in een quiche...
Portugal, Lisboa,
Porta 6, Rood
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
A
PER PORTIE 550 KCAL | 34 G VETTEN
| 7,7 G KOOLHYDRATEN | 3,3 G SUIKERS
| 4 G VEZELS | 48 G EIWITTEN