VARIEER!
lijk met
e
Varkenshaas op zuiderse wijze
Ook heeinrekaviaar, purekken
g
jo
r
is
aube prika's, art n.
4 personen- Voorbereiding 10 min - Bereiding 20 min - Makkelijk - €
van paroogde tomate
ged
2 Ardense varkenshaasjes
1 Verwarm de oven voor op 200°C. de aanwijzingen op de verpakking. of
70 g tapenade van zwarte
olijven
70 g verse geitenkaas
5 g bladpeterselie
300 g gemengde rijst
4 tomaten
250 g verse spinazie
Snij de varkenshaasjes horizontaal
bijna helemaal door, zodat je ze
kan openleggen. Snij de vouw nog
wat verder open zodat je één grote
platte snede vlees krijgt. Besmeer
met de tapenade. Verkruimel er wat
geitenkaas over en bestrooi met de
fijngehakte peterselie. Rol het vlees
IN JE VOORRAADstrak op en bind dicht met keukenKAST
touw. Kruid met zout en peper. Laat
boter
wat boter bruinen in een pan en
olijfolie
bak het vlees op een hoog vuur aan
zout, peper
beide kanten bruin. Zet de pan in de
Frankrijk, Côtes du oven en laat nog 15 min bakken.
Rhône, Hommage
du Rhône, Rood bio 2 Kook de gemengde rijst volgens
30
minuten
54
Carrefour Food Magazine | april 2021
Snij de tomaten in kleine blokjes.
Verhit een beetje olijfolie op een
laag vuur en leg er de spinazie in.
Laat slinken en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met zout en peper
en meng onder de gekookte rijst.
3 Haal het vlees uit de oven en laat
5 min rusten onder bakpapier. Snij in
dunne sneden en serveer met de rijst.
nutriscore
A
PER PORTIE
610 KCAL
19 G VETTEN
63 G KOOLHYDRATEN
3,5 G SUIKERS
4 G VEZELS
46 G EIWITTEN