ACTIE 1
HET GOEDKOOPSTE
BIOMERK
IN BELGIË
AANBIEDEN
MIJN BIOMENU
30
minuten
Sticky chicken met groente uit de wok
4 personen - Voorbereiding 5 min - Bereiding 25 min - Makkelijk - €
2 paksoi
300 g basmatirijst
600 g kipfilets
200 g sinaasappelmarmelade
4 el honing
400 g wokgroenten
IN JE VOORRAADKAST
300 ml water
1 kippenbouillonblokje
boter
olijfolie
2 el maïszetmeel
zout, peper
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
1 Snij de paksoi in blokjes. Kook de
rijst volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Breng het water aan de
kook en los er het bouillonblokje in op.
2 Kruid de kipfilets met zout en peper
en bak ze bruin in wat boter, in een
braadpan met dikke bodem op een
laag vuur. Schep de kip uit de pan. Blus
de pan met de bouillon. Roer er de
marmelade en de honing door en blijf
zachtjes roeren tot de saus glad is. Bak
intussen de wokgroenten en de paksoi in
een scheutje olijfolie op een hoog vuur.
Schep geregeld om en kruid met zout
en peper.
3 Los het maïszetmeel op in wat
water en giet bij de sinaasappelsaus.
Zet het vuur uit en roer tot de saus
indikt. Leg de kipfilets terug in de pan
en warm ze op in de saus. Verdeel de
rijst en de groenten over de borden.
Leg er telkens een kipfilet (in sneetjes)
op en nappeer met een beetje van
de saus.
nutriscore
A
PER PORTIE
776 KCAL
10 G VETTEN
123 GKOOLHYDRATEN
58 G SUIKERS
7,2 G VEZELS
45 G EIWITTEN
Spanje, Bierzo,
Pizarras de Otero,
Mencía, Rood
Carrefour Food Magazine | april 2021
55