MIJN BIOMENU
“Gezond en smakelijk
in alle eenvoud.”
30
minuten
Pasta met verse spinazie en romige tomatensaus
4 personen - Voorbereiding 10 min - Bereiding 20 min - Makkelijk - €
1 rood pepertje
400 g kerstomaten
500 g penne rigate
500 g gehakte tomaten
100 g geraspte
Parmezaanse kaas
250 g verse spinazie
basilicumblaadjes
IN JE VOORRAADKAST
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
200 ml room
olijfolie
zout, peper
56
1 Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Snij het
pepertje in dunne rondjes. Snij de kerstomaten in tweeën.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Fruit de sjalot en de knoflook op een laag vuur in
een scheutje olijfolie. Voeg het pepertje toe, en daarna
de gehakte tomaten. Laat 10 min sudderen. Giet er de
room bij en zet het vuur wat hoger. Laat er 2/3 van de
Parmezaanse kaas in smelten en kruid met een beetje
zout en peper.
3 Leg er de spinazie in en laat slinken in de saus.
Voeg dan de kerstomaten toe en laat ze een paar minuten
mee sudderen. Nappeer de pasta met de saus en
decoreer met de basilicumblaadjes en met de rest
van de Parmezaanse kaas.
Carrefour Food Magazine | april 2021
nutriscore
A
PER PORTIE
808 KCAL
28 G VETTEN
106 G KOOLHYDRATEN
17 G SUIKERS
9,2 G VEZELS
30 G EIWITTEN
Portugal, Dao
Carvalhais, Duque
de Viseu, Rood
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.