Steek die
barbecue aan!
Nee, barbecues zijn niet alleen iets voor
hoogzomer. Verhit de houtskool vanaf de
eerste mooie dagen en geniet al van lekkere
gegrilde gerechten en schattige spiesjes.
Camembert met
gedroogde tomaten,
hazelnoten en tijm
4 personen - Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min - Makkelijk - €
1 doos camembert
4 gedroogde tomaten
20 g hazelnoten
een paar takjes tijm
vloeibare honing
1 stokbrood
rauwe groenten (wortel, venkel, bleekselderij…)
1 Haal de camembert uit zijn doos,
verwijder de wikkel en leg de kaas terug in
de doos. Maak met een mes enkele
insnijdingen in het oppervlak.
EXTRAATJE
Je kan op het
laatste moment
de camembert
kruiden met
peper en hem
parfumeren
met een paar
druppels
calvados.
58
Carrefour Food Magazine | avril 2021
2 Snij de gedroogde tomaten fijn, hak de
hazelnoten grof en strooi ze allebei over de
camembert. Verpak de doos in een vel
aluminiumfolie, zet op het barbecuerooster
en sluit de barbecue af. Laat zo ongeveer 20
min staan.
3 Werk de camembert af met de tijm en
een scheutje honing. Serveer met het
stokbrood en de rauwe groenten, in staafjes
gesneden om te kunnen dippen.
nutriscore
PER PORTIE
407 KCAL
18 G VETTEN
41 G KOOLHYDRATEN
9,7 G SUIKERS
3,3 G VEZELS
19 G EIWITTEN
Portugal, Alentejo,
Pousio Selection, Wit