Balinese
kipspiesjes
AAN DE SLAG!
Vlammen garen het eten
niet, maar verbranden
het. Je voorkomt
vlammen door het
deksel van de barbecue
te sluiten. Zo circuleert
de warmte ook beter
en wordt het voedsel
malser. Heb je geen
barbecue met deksel?
Strooi een handvol zout
over de vlammen om ze
te doven.
4 personen - Voorbereiding 10 min
Bereiding 6 min - Rusten 30 min
Makkelijk - €
2 kipfilets
1 limoen
1 el sesamzaadjes
VOOR DE MARINADE
1 rood pepertje
4 teentjes knoflook
1 el korianderzaadjes
1, 5 tl komijnzaadjes
1 el rietsuiker
2 el ketjapsaus
1 el sojasaus
1 Verwijder de zaadjes uit het
pepertje en hak het fijn. Pel en pers de
knoflook. Doe alle ingrediënten voor de
marinade in de vijzel en maal tot een
grove pasta. Snij de kipfilets in dunne
plakjes, leg ze in de marinade en laat
30 min à 2 u marineren.
2 Snij de limoen in de lengte in stukken en prik ze op een brochettestokje.
Prik ook de plakjes kip op stokjes en
rooster 5 à 6 min op de barbecue.
3 Serveer de kipbrochettes bestrooid
met sesamzaadjes en geef er het spiesje met limoen bij.
nutriscore
PER PORTIE
147 KCAL
3,2 G VETTEN
11 G KOOLHYDRATEN
8 G SUIKERS
2 G VEZELS
19 G EIWITTEN
Frankrijk, Pays d’Oc,
Chic Alors,
Rood
SCAN ME
60
Carrefour Food Magazine | april 2021
eer te
Je brandt om m eel en
in
ig
weten over or cueën?
zorgeloos barbe ons
Je vindt hier
!
compleet dossier
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.