TEGEN VERSPILLING
ACTIE 20 ACTIEF STRIJDEN
TEGEN VOEDSELVERSPILLING
OP ALLE NIVEAUS
|
bij Carrefour
STOP
345 kilo per jaar per persoon. Dat is de
hoeveelheid voedsel die in de Belgische
vuilnisbakken terechtkomt. Verspilling waar
Carrefour actief tegen strijdt.
VOEDSEL IS KOSTBAAR
VOOR IEDEREEN!
Carrefour heeft partnerschappen
ontwikkeld met verscheidene organisaties. Een mooie kans om het
volume onverkocht voedsel te verminderen én tegelijk een sociale rol
op te nemen, want het eten wordt
herverdeeld naar instellingen. Daar
wint iedereen bij!
DE SCHENKINGSBEURS
Solidair zijn én verspilling tegengaan? Dat is het idee van de
Schenkingsbeurs, een platform dat
organisaties en winkels samenbrengt. Resultaat: 1 miljoen
maaltijden aangeboden door
Carrefour en verdeeld aan noodlijdenden sinds begin 2020.
DE VERRASSINGSTASSEN VAN
TOO GOOD TO GO
Sinds 2018 werkt Carrefour samen
62
met de app Too Good to Go. Het
idee? Verrassingstassen
aanbieden met onverkochte
waren, tegen verlaagde prijs. In
de loop van de tijd is de
samenwerking gegroeid, het gaat
tegenwoordig over 463 winkels.
Sinds de start van de
samenwerking zijn in totaal
512.900 tassen (waarvan 235.710
in 2020) verdeeld door winkels
van Carrefour.
DE JUICEBARS VAN FRESHR
In september 2020 werd
Carrefour partner van Freshr,
een jonge Brusselse startup met als
missie onverkocht fruit en
groenten te hergebruiken. Via
de juicebars in de winkels van
Carrefour worden die groenten en
vruchten omgetoverd tot
smoothies, soepjes en gezonde
tussendoortjes.
Carrefour Food Magazine | april 2021
“In de huidige
context is het
essentieel dat
wij kunnen
rekenen op
de voedselschenkingen
door Carrefour
België”
OLIVIER HAULT,
OPRICHTER VAN DE
SCHENKINGSBEURS.
Carrefour
strijdt tegen
voedselverspilling, en
doet dat zo:
1. Van een goed
stockbeheer een
prioriteit maken.
2. Producten die
dichtbij hun uiterste
gebruiksdatum
komen, markeren
via een gele, goed
zichtbare sticker,
maar ook de
uiterste gebruiksdatum schrappen
op niet-bederfbare
producten.
3. Onverkochte
producten
schenken aan
voedselbanken en
liefdadigheidsorganisaties.
4. Onverkochte
producten
recycleren en
herwerken als ze
niet via de
maatregelen
hierboven konden
worden hergebruikt.