GROENTEN VAN BIJ ONS
Wrijf de asperges
tegen elkaar: hoe
meer ze knisperen,
hoe verser ze zijn!
Komkommersalade
met kip, geitenkaas
en muntpesto
4 personen - Voorbereiding 30 min
Rusten 15 min - Bereiding 10 min
Makkelijk - €
1 kippenbouillonblokje I verse gember I
500 g kipfilet I 200 g sugar snaps I
1 bosje munt I 1 bosje basilicum I
30 g Parmezaanse kaas I 30 g pijnboompitten I
1 teentje knoflook I 80 ml rijstazijn I
2 el zoete chilisaus I 2 komkommers I
4 snack komkommers I 200 g verse geitenkaas I
40 g gezouten pinda’s I olijfolie I zout, peper
1 Los het bouillonblokje op in 500 ml kokend
water. Voeg 5 cm verse gember in dunne
reepjes toe. Zet het vuur lager en pocheer er
de kipfilet 5 min in. Zet het vuur uit, dek de pan
af en laat 15 min trekken. Blancheer de sugar
snaps 5 min in licht gezouten kokend water,
giet ze af en snij ze in de lengte in tweeën.
2 Maak de pesto: mix in de keukenrobot
de helft van de munt en van het basilicum.
Voeg de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de gepelde knoflook en een flink scheutje
olijfolie toe. Kruid met zout en peper en mix tot
een gladde massa. Schep de kip uit de bouillon
en snij in stukjes. Meng de rijstazijn met de
zoete chilisaus en besprenkel er de stukjes kip
mee.
3 Snij met een dunschiller de komkommers
in lange linten. Snij de snack komkommers
in de lengte in stukken. Snij de geitenkaas in
sneetjes. Verdeel de komkommers, de sugar
snaps en de geitenkaas over de borden. Leg
er stukjes kip op, nappeer met pesto en strooi
er de rest van de munt en het basilicum over.
Hak de pinda’s grof en strooi ze tot slot over
de salade.
nutriscore
A
8
PER PORTIE
519 KCAL
30 G VETTEN
13 G KOOLHYDRATEN
9,8 G SUIKERS
4,4 G VEZELS
47 G EIWITTEN
Duitsland, Moezel,
Peter & Peter,
Riesling, Wit
Carrefour Food Magazine | april 2021
SCHILLEN OF NIET?
Groene asperges moet
je alleen goed wassen.
Witte moeten worden
geschild omdat ze heel
vezelig zijn. Groene
asperges zijn de fijnste
en bij uitstek
geschikt om te
bakken, te wokken
en te grillen,
bijvoorbeeld op
de barbecue.
Groene asperges
Asperges zijn een uitstekende
bron van vezels, zowel oplosbare
als niet-oplosbare. Daardoor
helpen ze bij een goede
spijsvertering. Voor een
ultralichte maaltijd bereid je ze
op z’n Grieks: met wat olijfolie,
citroensap, knoflook en wat
zwarte olijven.