Kleurrijke pizza
met broccolibodem
4 personen - Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min - Makkelijk - €
200 g kerstomaten
1 oranje paprika
1/2 courgette
1 rode ui
120 g erwten
100 g gerookte zalm
olijfolie
2 el verse tijm
1 handvol basilicum
VOOR DE BODEM
500 g broccoli
250 g bloem
80 g geraspte comté
1 ei
1 Snij de kerstomaten in stukken.
Verwijder de zaadjes uit de paprika en
snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snij de courgette in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Blancheer de erwten
2 min in een pan kokend water.
Hak de zalm fijn.
2 Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de broccoli in roosjes en mix ze in
de keukenrobot samen met de bloem,
de geraspte kaas en het ei tot een
glad deeg. Voeg indien nodig nog een
beetje bloem toe als het deeg nog te
vochtig is. Leg het deeg op de bakplaat
en vorm er een schijf met 24 cm diameter van. Bak 15 min in de oven.
3 Verdeel de kerstomaten over
de buitenrand van de deegbodem.
Schik de andere groenten en de zalm
op dezelfde manier in cirkels naar de
binnenkant toe. Eindig met de rode ui,
helemaal in het midden. Besprenkel de
pizza met olijfolie, bestrooi met de tijm
en bak nog 12 min in de oven. Decoreer
net voor het serveren met basilicum.
PER PORTIE
553 KCAL
19 G VETTEN
57 G KOOLHYDRATEN
9,4 G SUIKERS
9,7 G VEZELS
34 G EIWITTEN
22
Carrefour Food Magazine | zomer 2021
Voor een wat
meer uitgesproken
smaak: vervang
de broccoli door
bloemkool.
ere
Ontmoet de and hun
foodacters en ga n.
uitdagingen aa
SCAN ME